Gekantelde vrachtwagen met droog beton zorgt voor ravage

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op de A15 Gorinchem-Ridderkerk is woensdag rond 4.45 uur een vrachtwagen met droog beton gekanteld. Een 34-jarige bestuurder uit Rotterdam viel in slaap achter het stuur en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt, waarna het voertuig van de weg raakte en zich door de geleiderail in de middenberm boorde.

De vrachtwagen ligt bij Hardinxveld-Giessendam (hmp 89.0) dwars over de middenberm en verspert van zowel de rijbaan richting Ridderkerk als richting Gorinchem de linker rijstrook. Met behulp van luchtkussens wordt geprobeerd om het voertuig weer rechtop te krijgen.

Het streven was om de vrachtwagen rond 9.00 uur te kunnen wegtakelen. Daarin zijn de hulpdiensten echter nog niet geslaagd. Wel is een deel van de geleiderail weggeknipt en worden er barriërs geplaatst. Daarna kan de rijbaan weer worden vrijgegeven voor het verkeer. Politiewoordvoerster Claudia Stuij verwacht dat de problemen rond het middaguur verholpen zijn. In een later stadium wordt de geleiderail dan gerepareerd.

Zolang de bergingswerkzaamheden nog bezig zijn, moet het verkeer nog rekening houden met flinke vertragingen en geldt het advies om de A15 te mijden. Ter hoogte van het knooppunt Ridderkerk-Zuid is een omleiding ingesteld, verkeer richting Arnhem/Nijmegen wordt geadviseerd richting Utrecht te rijden via de A20 en de A12. Ter hoogte van het knooppunt Gorinchem kan verkeer richting Rotterdam beter de borden Breda volgen (A27, A59 en de A16). Verkeer vanuit Arnhem/Nijmegen wordt omgeleid via Utrecht (A50, A12).

Meer informatie volgt.

advertentie
advertentie