Trainer stuurt brief naar ouders

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Met het oog op de publicatie in deze lokale krant stuurde hij dinsdagavond 4 december alsnog een brief naar de ouders. Deze brief werd alleen verzonden naar de meest betrokken ouders. De 28-jarige man geeft namelijk niet aan alle teams van de christelijke voetbalclub - in totaal elf - training. De bewuste voetbaltrainer roept alle ouders die meer informatie willen ontvangen over de achtergrond van het artikel op om een e-mail naar hem te sturen. Deze oproep plaatste hij op de website www.tdvoetbal.nl. De ouders ontvangen vervolgens een e-mail met daarin meer informatie.

‘De publiciteit heeft veel energie gekost’ H’VELD-G’DAM - Vooruitlopend op de publicatie in Het Kompas van woensdag 5 december heeft de 28-jarige voetbaltrainer van Totally Different een brief gestuurd naar de ouders van de voetballertjes. Hierin geeft hij uitleg over verontrustende verhalen over zijn verleden. Op minderjarige leeftijd maakte hij zich schuldig aan misbruik van een jonger kind. Hiervoor ging hij twee jaar in therapie. De trainer maakte dit niet eerder kenbaar aan de ouders.

Door Hanneke van Houwelingen

De training van Derbystar, één van de teams waar de hoofdinitiatiefnemer van Totally Different training aan geeft, is vorige week afgelast. De negen jongens van Derbystar trainen op donderdag in het park aan de Brooshoofdstraat. De voetbaltrainer verklaart later: ,,De publiciteit over mijn verleden heeft veel energie gekost. Ik heb veel reacties gehad. Ik wist niet wat mij tijdens de training te wachten zou staan. Of er tv/cameraploegen of andere media langs het veld zouden staan. Om die reden heb ik de training afgelast. Bovendien was het slecht weer.”

Afgelopen zaterdag speelde Derbystar weer een wedstrijd in de gymzaal in Boven-Hardinxveld. Het jongensteam speelde tegen Excelsior.

De zoon van wethouder Theo Boerman speelt ook bij de christelijke voetbalclub. Boerman vertelt dat hij al een half jaar geleden op de hoogte was van het verleden van de trainer. ,,De verhalen gingen de ronde op straat. Ik heb destijds een openhartig gesprek met de trainer gehad. Eens een dief wil niet zeggen altijd een dief. Ik heb vertrouwen in die jongen. Ik heb er ook met mijn zoon over gesproken en heb geen enkele aanwijzing gekregen dat er onoorbare dingen zijn gebeurd.” Deze reactie geeft Boerman als ‘ouder’. Als politicus neemt hij een andere rol aan. ,,We hebben als gemeente het meest maximale in deze zaak gedaan. We hebben gesproken met hulpverleners, politie en de trainer zelf. Wij hebben hem gevraagd in de openbaarheid te treden. Daarmee hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen.”

Wethouder Cor de Jong, wiens zoon enkele maanden bij Totally Different heeft gevoetbald, geeft een summiere reactie. ,,Mijn zoon is niet vanwege het verleden van de trainer gestopt bij de club. Hij kreeg het te druk met andere bezigheden. Als ouder zeg ik: er stond een goed afgewogen artikel in Het Kompas. Verder wil ik er niet op ingaan.” Een andere ouder reageert uitgebreider: ,,Mijn zoon kwam een tijd geleden met dit verhaal thuis. We hebben gezegd dat hij er niet over mocht praten, omdat we niet wisten of het een roddel of waarheid was. Toen we het artikel in Het Kompas lazen hebben we de trainer om de brief gevraagd. Die hebben we gekregen. We zijn alert, maar dat zijn we altijd. Seksueel misbruik kan overal gebeuren.”

u Meer reacties: zie de ingezonden brieven in de kolom hiernaast.

advertentie
advertentie