De mysterieuze verdwijning van de rioollaser

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Wat een particulier met een rioollaser moet, is voor T. van Gessel nog steeds een raadsel. De projectleider bij aannemingsbedrijf Van Herwijnen BV verbaast zich nog steeds over de diefstal die een maand geleden plaatsvond in Boven-Hardinxveld. Op 13 november werd ter hoogte van nummer 25 aan de Albert Cuijpstraat een rioollaser gestolen. Het bedrijf uit Kerkdriel was daar met rioolwerkzaamheden bezig voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het aannemingsbedrijf looft een beloning uit voor diegene die het apparaat terugbrengt of de gouden tip kan geven.

,,Ik zou niet weten wat een particulier met een rioollaser moet," verwondert Van Gessel zich nogmaals. ,,De laser kan puur voor het riool worden gebruikt. Het is een hulpmiddel bij het aanleggen van een riool. Alleen voor een aannemingsbedrijf kan het apparaat nuttig zijn." De projectleider reconstrueert de dag van de diefstal. ,,Onze medewerkers hebben rond 15.00 uur de laser netjes ingepakt in de bijbehorende koffer en hem achtergelaten op het werk ter hoogte van huisnummer 25. Een stukje verder gingen zij weer aan het werk. Een uur later zijn de werknemers naar huis gegaan. Wij denken dat de koffer toen al was verdwenen, want anders hadden de werknemers hem bij het weggaan wel zien staan." Je ziet de koffer volgens Van Gessel niet over het hoofd. Hij is oranje, voorzien van serienummers en 50 bij 50 bij 50 cm. Een rioollaser kost duizenden euro's. Het bedrijf heeft aangifte bij de politie gedaan maar heeft tot dusver niets gehoord.

Inmiddels heeft de aannemer de rioolreconstructie aan de Albert Cuijpstraat afgerond en is met rioolwerkzaamheden gestart in de Van Ruysdaelstraat.

Wie meer informatie heeft over de verdwenen rioollaser, kan contact opnemen met de plaatselijke politie of met het aannemingsbedrijf (0418-631777).

advertentie
advertentie