Voetbaltoernooi voor opknapbeurt Westpark

14 december 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – De twee Hardinxvelders Patrick de Bruin (18) en Marko van Loon (19), die in het najaar een pleidooi bij de gemeente hielden voor de aanleg van een Cruyff Court, organiseren op 19 januari een voetbaltoernooi in het Westpark. Het toernooi heeft niet alleen een leuk partijtje voetbal ten doen, maar dient ook als lobby richting de gemeente. Het duo hoopt steun te ontvangen van de deelnemers om zo hun wens - verbetering van het Westpark - nogmaals kracht bij te zetten bij het college van b &w.

De twee voetballiefhebbers pleitten al maanden voor een flinke opknapbeurt van het Westpark. Pareltje van het vernieuwde park moet een trapveld worden. Hier is volgens het duo veel behoefte aan. ,,Het park bevindt zich in een redelijk nieuwe wijk en de jeugd is hier veelal te vinden. Het park is nu een openbaar toilet voor honden geworden en lijkt verwaarloosd. Er bevinden zich vele hobbels, overtollig groen en er zijn geen jeugd/sportvoorzieningen." Het toernooi moet de wens van het duo kracht bijzetten. Ook stimuleert het volgens de twee initiatiefnemers het saamhorigheidsgevoel van de jeugd in de Westwijk. Het gemixte voetbaltoernooi is een vervolg op het toernooi dat eerder dit jaar werd georganiseerd. Om deel te nemen aan het toernooi moet men zich voor 12 januari aanmelden. De kosten zijn €3,- per persoon. Er worden twee kleine minitoernooitjes gehouden. Voor de leeftijden 8-11 jaar van 09.00-12.30 uur, deelnemers kunnen zich inschrijven bij patrickdebruin2@msn.com. Voor de leeftijden 12-18 jaar is een toernooi gepland van 13.00-17.00uur, aanmeldingen mailen naar lennardvanwijk@hotmail.com. Kijk voor meer informatie op de website www.verbeteringwestpark.tk.

Het duo pleitte in eerste instantie voor de aanleg van een Cruyff Court, een gesubsidieerd trapveldje. Na overleg met de gemeente bleek dit niet mogelijk. Het inwonersaantal van de gemeente is te klein. Een gemeente moet ten minste 30.000 inwoners hebben om in aanmerking te komen. Patrick en Marko lieten zich met deze mededeling echter niet uit het veld slaan. Zij stelden een pakketje eisen op en legden dit voor aan de gemeente. De eisen hebben betrekking op de verbetering van het Westpark. Enkele voorstellen zijn: bezanding van het veld om het veld te egaliseren, het plaatsen van doelen en bankjes, het plaatsen van ballenvangers/hekken achter de doelen en een eventuele hondenuitlaatstrook.

advertentie
advertentie