Nieuw studiecentrum vult leemte in regio

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

In Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Papendrecht was doorverwijzen tot voor kort een probleem: er was namelijk geen huiswerkinstituut in de omgeving. Met het recent opgerichte Studiecentrum Sliedrecht wordt er dus een leemte gevuld. Peter Voorberg (29) is de enthousiaste oprichter van Studiecentrum Sliedrecht. Voorberg is kerndocent op de Calvijn in Hardinxveld-Giessendam. Hij houdt zich bezig met onderwijsvernieuwing en heeft daarnaast jarenlange ervaring als studiebegeleider. ,,Het punt is dat hier in de regio niets is op dit gebied. De scholen die ik inmiddels heb benaderd reageren zeer enthousiast. De Lagewaard nam zelfs zelf contact op. Nu kunnen ze leerlingen eindelijk doorverwijzen. Natuurlijk bepalen ouders of ze daar vervolgens op in gaan,” vertelt hij.

SLIEDRECHT - In iedere klas zitten ze: leerlingen die zich moeilijk kunnnen concentreren en bij het minste of geringste zijn afgeleid. Of scholieren die slim genoeg zijn, maar die telkens tegen dat ene moeilijke vak aanlopen. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom iemand moeite kan hebben met school. Soms is wat extra aandacht al voldoende, maar vaak is er meer nodig dan dat extra zetje van die toch al druk bezette leraar. In dat geval kan een school doorverwijzen naar een huiswerkinstituut: bijvoorbeeld het nieuwe Studiecentrum Sliedrecht.

,,Het studiecentrum is bedoeld voor kinderen die om wat voor reden vast zijn gelopen of dreigen te lopen,” vertelt Voorberg. Om leerlingen de goede kant op te wijzen, zorgt hij voor begeleiding op maat. ,,We beginnen met het opstellen van een begeleidingsplan. We kijken dan wat er nodig is.”

Een belangrijk probleem blijkt volgens Voorberg de planning te zijn of eigenlijk het ontbreken ervan. ,,Ik help met een goede planning en kan ze één tot drie avonden per week een rustige en gestructureerde leeromgeving bieden. Ook leerlingen met een beperking, zoals ADHD, kunnen hier terecht.”

u Meer info: Peter Voorberg, 0184-750616 of 06-12869851, of www.studiecentrumsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie