‘Veilig en gratis digitaal handelen’

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Marco (35) en Alma den Breejen (36), geboren en getogen Hardinxvelders, zijn dolenthousiast over hun nieuwe bedrijf. ,,Op onze site kunnen inwoners van Hardinxveld-Giessendam veilig spullen verhandelen via internet. Op hun eigen lokale Koopplein. Zonder risico op wanbetaling en oplichting. Gratis. Koopplein.nl is een digitale handelsplaats waarop alleen Hardinxvelders eenvoudig nieuwe en tweedehands spullen kunnen aan- en verkopen. Dit wordt gecontroleerd met een postcodefilter.

H’VELD-G’DAM - ,,Er wordt heel actief gehandeld op internet. Nu moet je vaak het hele land door om te vinden wat je zoekt. Dat kost veel tijd en geld en is niet altijd veilig. Lokaal heb je die nadelen niet. Je kunt lekker vanuit je luie stoel shoppen en rijdt gemakkelijk even een paar straten verder als je wat leuks aantreft. En voor particulieren is het helemaal gratis.” Hardinxveld-Giessendam is sinds kort een digitaal handelsplatform rijker: www.koopplein.nl.

Het grote voordeel ten opzichte van landelijke handelsplaatsen is natuurlijk het lokale karakter. Dat versterkt de betrokkenheid bij je eigen woonplaats en het is veel veiliger als je om de hoek kunt kopen wat je zoekt. Je hoort best vaak berichten over oplichting bij landelijke handel. Als je elkaar elke dag weer tegen kunt komen, is dat risico zeer gering.”

Koopplein Hardinxveld-Giessendam is onderdeel van het landelijke franchiseconcept Koopplein.nl, dat sinds 2005 een pilot op Texel draait. Al 27 gemeenten hebben een eigen Koopplein. Particulieren adverteren gratis, bedrijven tegen betaling. Koopplein.nl opereert uitsluitend lokaal en gaat uit van franchise zonder personeel, met kantoor aan huis. Door de lage kosten zijn de advertentietarieven scherp. Inwoners van Hardinxveld-Giessendam die advertenties plaatsen op de lokale handelsplaats, maken kans op een vakantietrip naar Texel. Iedere week wordt uit alle geplaatste rubrieksadvertenties op de Kooppleinen in Nederland een winnaar geloot, die een verblijf op Texel krijgt aangeboden.

advertentie
advertentie