HKC speelt wedstrijd van de gemiste kansen

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - In een goed gevulde Wielewaal stond HKC afgelopen zaterdag tegenover ‘De Vinken’ uit Vinkenveen. Er gold een duidelijke afspraak: het moest de wedstrijd worden van de drie p’s: plezier, prestatie en passie. Helaas vergat HKC hiermee de p van punten.

HKC startte met Stephan de Boon in de basis, die Arjan de Haas verving. De Vinken begon furieus aan de wedstrijd en nam brutaal de leiding. Na vier minuten keek HKC tegen een achterstand aan van 1-3. HKC creëerde voldoende kansen, maar had moeite met de afronding. Vooral het eerste aanvalsvak kwam te weinig tot scoren. Na een gelijkopgaande eerste helft gingen de ploegen rusten met een stand van 6-6.

Het beloofde een moeilijke tweede helft te worden voor HKC, die het klasseverschil niet kon uitdrukken in het scoreverloop. Na rust wist HKC wel een gaatje slaan van twee punten. Francis Kraaijeveld had het vizier op scherp staan en scoorde een doorloopbal en een mooi afstandschot. Het eerste aanvalsvak was niet bij machte dit gat te vergroten. HKC probeerde met het inbrengen van Jhonny den Dunnen een doelpunt te forceren. Het doelpunt viel echter na ruim vijftien minuten aan de andere kant. De Vinken scoorde zes minuten voor tijd de gelijkmaker.

Ruud aan de Wiel maakte zich gereed voor een invalbeurt. Door een knullige botsing in de verdediging van HKC kwam De Vinken met nog twee minuten te spelen op voorsprong. Ruud aan de Wiel scoorde met een mooi afstandsschot één minuut voor tijd de gelijkmaker en bezorgde HKC hiermee een punt.