Saestum en Stedoco in balans

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Saestum trok als eerste het initiatief naar zich toe, zette Stedoco onder druk en kreeg de eerste kans: een kopbal die rakelings over de lat ging. Stedoco probeerde via lange ballen eruit te komen. Dit leverde de eerste kans op voor Marjolijn van de Bighelaar, maar haar schot was een prooi voor de keepster. Weer was er een kans voor de thuisploeg, maar de bal werd tot twee keer toe van de lijn gehaald door Babeth Schaart. Vlak voor rust kwam Stedoco meer onder de druk van Saestum uit. Een verkeerde terugspeelbal van een Zeister speelster leverde een niet te missen kans op voor Aniek Laponder, maar zij kwam net niet goed genoeg bij de bal: rust 0-0.

Veel spanning en strijd maar geen doelpunten ZEIST - Er stond een veelbelovende topper op het programma in de hoofdklasse: Saestum-Stedoco. En dus reisden vele supporters uit Hoornaar mee naar Zeist. Het mocht niet baten. De wedstrijd bleef ondanks veel kansen doelpuntloos. Wel zagen de fans een pot vol spanning en strijd.

Na de pauze kwam Stedoco sterker uit de kleedkamer. Cindy Burger stuurde Babeth Schaart de diepte in, maar ook deze kans werd onschadelijk gemaakt door de keepster. In de 75ste minuut was daar de grootste kans voor Saestum. Een cornerbal vanaf links genomen die door Joniek Bonnes ingekopt kon worden, maar zij plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. De laatste twee mogelijkheden zijn voor Marjolijn van de Bighelaar en Cindy Burger, maar hun schoten gaan over en naast het doel.