Deelnemers KIKA-voetbaltoernooi negeren slecht weer

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ,,Helaas kunnen wij het weer niet bestellen,” betreuren de organisatoren van het KIKA-voetbaltoernooi de regenbuien op zaterdag 19 januari. Toch zijn ze enthousiast over het verloop van de middag. ,,Twintig deelnemers hebben er een gezellig voetbalmiddagje van gemaakt.”

Initiatiefnemers Patrick de Bruin en Marko van Loon vinden dat het toernooi als geslaagd mag worden beschouwd. Zij hebben hun doelen bereikt. Het duo vindt dat het park een opknapbeurt nodig heeft en hoopte steun te ontvangen van de deelnemers om zo hun wens nogmaals kracht bij te zetten bij het college van b &w. Het tweede doel was een bedrag te doneren aan stichting KIKA. Hoeveel de opbrengst van het toernooi is maken de initiatiefnemers over twee weken bekend. Er komen nog steeds donaties binnen. Nog steeds kunnen mensen een gift storten op Giro 8119 onder naam KIKA-voetbalverbeteringstoernooi.

Zwemmarathon voor KIKA

SLIEDRECHT – Ook in Sliedrecht werd een sportieve actie gehouden voor stichting KIKA. Op zaterdag 26 januari werd een zes-uurs marathon gezwommen in de Lockhorst. De zwemmers van Zwemvereniging Hardinxveld, onder de naam The Swimstylers, droegen hun steentje bij. In het A-klassement werden The Swimstylers laatste. Desondanks overtroffen zij hun eigen verwachtingen. Yuri en Berrie gingen uit van zo`n 700 baantjes (17,5 km). Zij zwommen echter 976 baantjes (24,4 km). Ook het sponsorbedrag oversteeg de verwachtingen. De giften van bedrijven, toeschouwers en sporters leverde een bedrag op van ruim €1000,-.

advertentie
advertentie