Acties politiebonden

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO ZUID-HOLLAND-ZUID – In een groot aantal gemeentes gaan actievoerende politiemensen donderdag 31 januari, onder het motto “helpende handen in de zorg”, naar diverse verpleeg/verzorgings tehuizen om het personeel te helpen bij hun veelal zware werkzaamheden. In Oud-Beijerland gebeurt dit in twee instellingen. In Papendrecht zijn drie locaties en tevens verzorgt het politiemannenkoor daar meerdere optredens voor de bewoners. Verder zijn er in Leerdam twee locaties en in Gorinchem één locatie. In Dordrecht zijn drie locaties. Met de directies van de instellingen zijn daarover afspraken gemaakt en men is blij met de hulp van de politiemensen.

De Nederlandse Politiebond (NPB) voert die dag samen met anderen vakbonden ACP, VMHP en ANPV actie tegen het CAO-beleid van minister Ter Horst. Tijdens deze acties zullen politieambtenaren het werk neerleggen. Er is door de vakbonden opgeroepen om alle wijkbureaus in de regio tijdens de acties tussen 07.00 en 18.00 uur te sluiten. Tijdens de actie blijft de tijdens zondagsdiensten gebruikelijke noodhulp gegarandeerd.

De stakingsacties van de NPB samen met de andere vakbonden zijn in de regio Zuid-Holland-Zuid op 10 januari gestart. Daarna volgden 23 januari, 28 januari en 31 januari is de vierde stakingsdag.

De politievakbonden wijzen nog eens nadrukkelijk op de redelijkheid van hun eisen. Het is de minister van Binnenlandse Zaken die ons tot deze harde acties dwingt, door haar weigering om aan onze redelijke eisen te voldoen.

advertentie
advertentie