De Kok speelt zich in Oranje

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

De Kok is dankzij deze oproep de eerste korfbalster uit Hardinxveld-Giessendam die voor het grote Oranje is geselecteerd. Afgelopen zondag mocht ze er al even aan ruiken, weliswaar vanaf de bank, toen Nederland de jaarlijkse interland speelde tegen België. Een wedstrijd die Oranje overigens eenvoudig won met 30-19.

Bondscoach verrast jonge korfbalster H’VELD-G’DAM - De Hardinxveldse Jolanda de Kok is door bondscoach Jan-Sjouke van de Bosch opgeroepen voor de selectie van het Nederlands Korfbalteam. Het telefoontje van de bondscoach kwam voor de oud-Vriendenschaar-speelster als een grote verrassing. Van de Bosch meent Jolanda de Kok, die nu uitkomt voor PKC, goed te kunnen gebruiken als vervangster van Mirjam de Kleijne van DOS’46, die haar interlandloopbaan beëindigde.

De 20-jarige Jolanda is al vele jaren een vaste waarde in de diverse jeugdteams van Nederland en heeft een basisplaats in het Jong-Oranje onder 23 jaar. Dit team zal in het najaar om het wereldkampioenschap spelen in Chinees Taipei.

Jolanda maakte bij de start van dit seizoen de overstap van Vriendenschaar naar de korfballeague-topper PKC uit Papendrecht en wist zich daar al snel in de basis van het hoogste team te spelen,

Vriendenschaar

De oude club van Jolanda de Kok gaat een moeilijk weekend tegemoet. Zaterdag moet de Vriendenschaar naar Veenendaal om te proberen koploper SKF te laten struikelen. SKV boekte in Hardinxveld nog een grote overwinning, dus de opgave zal een zware zijn voor de Mostert-formatie. Vriendenschaar kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie en hoopt op de steun van vele supporters in Veenendaal. Aanvang 20.00 uur.

advertentie
advertentie