Plan voor Hema in centrum

13 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Enkele jaren geleden was er ook sprake van de vestiging van een Hema op de hoek van de Talmastraat/Peulenstraat. Dat ketste echter af, onder meer op financiële gronden. Het ging toen om de vestiging van een volwaardig warenhuis. Onlangs is de interesse van de zijde van de Hema weer opgelaaid, maar nu gaat het om een klein concept warenhuis.

Onderzoek: Betaald parkeren van tafel H’VELD-G’DAM - De kans is groot dat in de uitbreidingsplannen van winkelcentrum de Giessenhof een Hema komt. Grontmij Kats & Waalwijk, beheerder van het onroerend goed van Bas van der Heijden, Dirck III en Dirx Drogist, heeft hiertoe een verzoek bij de gemeente ingediend.

Door Wil Sommeijer

De gemeente heeft de middenstand in de Giessenhof verzocht om mee te denken over de vestiging van en locatie voor een Hema. Het gerucht gaat dat de Hema gevestigd zal worden in de panden van Dirck III of van Dirx Drogist. Wethouder Cor de Jong zegt dat hier nog geen sprake van is. ,, Kijk, de vestiging van een Hema is natuurlijk welkom, maar er staat nog niets vast. Er worden verschillende locaties onderzocht, het kan nog alle kanten uit.”

Desondanks menen verscheidene winkeliers dat er wel degelijk sprake van is dat de Hema zich in één van de genoemde panden zal vestigen. Zowel de slijter als de drogist zullen dan onder het dak van Bas van der Heijden komen. In de nieuwe centrumplannen staat een uitbreiding gepland op de plaats aan de Talmastraat waar nu parkeerplaats is en waar ook de bevoorrading voor Bas plaatsvindt. Een deel van die uitbreiding is bestemd voor Bas van der Heijden, het overige deel is bestemd voor lokale winkeliers die willen verhuizen. En die hebben volgens De Jong voorrang.

Geen betaald parkeren

Bureau Goudappel Coffeng heeft een parkeer- en verkeersonderzoek in het centrum verricht en is tot de conclusie gekomen dat ‘betaald parkeren in het winkelcentrum geen optie is’. Wel is er de intentie om in de toekomst het hele gebied als ‘blauwe zone’ aan te merken. Ook de verkeerscommissie heeft aanpassing in de blauwe zone aanbevolen. Een definitief besluit is er nog niet genomen. De officiële benaming is overigens ‘parkeerschijf-zone’. Binnen deze zone is het toegestaan één of meerdere uren te parkeren, afhankelijk van hetgeen op de verkeersborden staat.

advertentie
advertentie