Conferentie over schuldhulpverlening

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - In het auditorium van WLZ Het Gebouw in Gorinchem vindt vanmiddag, donderdag 20 maart een conferentie plaats met het thema ‘vroegtijdige signalering en doorverwijzing van klanten met financiële problemen’. De conferentie wordt georganiseerd door de Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard- Oost/ Vijfheerenlanden (RSD).

Aanleiding voor de conferentie ‘It takes two to tango’ zijn de verschillende signalen dat de samenwerking tussen de betrokken instanties op het gebied van schuldhulpverlening beter kan. Schulden ontstaan meestal door een combinatie van factoren. Het doel van deze conferentie is het maken van concrete samenwerkingsafspraken met diverse instanties en organisaties. Op deze manier wil de RSD voorkomen dat burgers met schulden steeds dieper in de problemen raken en bijvoorbeeld hun huis worden uitgezet of onverzekerd rondlopen. De missie van de RSD met het product schuldhulpverlening is: ‘Voorkomen is beter dan genezen, maar als er genezen moet worden, dan graag in een vroeg stadium!’.

Om mensen met schulden effectief te helpen, is het belangrijk dat de instanties goed met elkaar samenwerken. Op deze dag presenteert de RSD haar product schuldhulpverlening met als belangrijkste uitgangspunt een laagdrempelig en toegankelijk dienstenaanbod. Na deze presentatie wil de RSD in de vorm van een discussie constructief bouwen aan concrete vormen van samenwerking, met als doel vroegtijdige signalering van een schuldproblematiek en doorverwijzing naar het Team Schuldhulpverlening van de RSD. De discussie zal geleid worden door Tof Thissen, voorzitter van DIVOSA, de landelijke vereniging van Sociale Diensten en Eerste Kamerlid.

Iedereen is welkom op donderdagmiddag 20 maart. Op de website www.rsdaov.nl is nadere informatie te vinden.

advertentie
advertentie