Stedoco kijkt door nederlaag tegen flinke achterstand aan

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Ruim 100 toeschouwers waren afgekomen op de topper, waaronder de dames van FC Utrecht die Stedoco eind maart zal treffen voor de beker. De wedstrijd begon van beide kanten nogal rommelig. Na ongeveer een kwartiertje kwam voor Saestum de eerste echte kans. Christa Stuart kon alleen op het doel van Stedoco afgaan, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten voor vermeend hands. Twaalf minuten later schoot Corian van der Steen de bal tegen de onderkant van de lat. Ook Priscilla Schuilenburg kreeg een kans tegenover de keepster van Stedoco, maar zij gaf haar lob net niet voldoende hoogte mee. De thuisploeg moest een antwoord op deze aanvallen schuldig blijven.

HOORNAAR - Er stond veel op het spel in Hoornaar zaterdag. Koploper Saestum was te gast en een overwinning voor eerste achtervolger Stedoco zou een belangrijk inhaalslag kunnen betekenen. Eerder lukte het de Hoornaarse dames te stunten tegen Saestum in een bekerduel, maar dit keer ging de ploeg uit Zeist met de punten naar huis en werd de achterstand voor Stedoco zo alleen maar groter.

Ook in het begin van de tweede helft speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld. Uiteindelijk viel de beslissing na goed een uur spelen. Priscilla van Schuilenburg zette door en wist met een afstandsschot van zo’n 25 meter de keepster van Stedoco te verrassen. Stedoco moest nu wel meer de aanval gaan zoeken met het risico dat Saestum meer ruimte zou krijgen. Dit resulteerde in een spannend laatste half uur met gevaarlijke momenten in beide strafschopgebieden. Zo produceerde Cindy Burger nog een mooie vrije bal, die nipt werd gekeerd door Denise van Luyn en een kopbal die vlak over de kruising ging.

advertentie
advertentie