Straf na aanrijding scholieren

19 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Het vonnis luidde, ondanks het feit dat er geen enkel ander bewijs was, een taakstraf van veertig uur of twintig dagen hechtenis en een ontzegging van de rijbevoegdheid van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Mr. Koorn stelde dat de Gorcumse wist dat hier grote groepen scholieren rijden, vaak met meer dan twee fietsers naast elkaar. ,,En u had veel ervaring, omdat u taxichauffeuse bent geweest. U heeft onvoldoende rekening gehouden met de omstandigheden en u verloor de controle over de auto.”

Kantonrechter acht overtreding wet bewezen GORINCHEM - ,,Wij achten het bewezen dat u in deze omstandigheden te hard heeft gereden. Verschillende bronnen getuigen dat, zowel de scholieren, als een echtpaar achter de groep en mevrouw de B. die u met een zwaaiende armbeweging probeerde te waarschuwen,” aldus motiveerde kantonrechter mr. J. Koorn vanmiddag de straf voor de automobiliste, die in september een groep van dertien scholieren aanreed op de Vlietskade in Arkel.

Het ongeluk ontstond toen de Gorcumse de tegemoetkomende groep scholieren van het Gomarus College probeerde te ontwijken, met één wiel in de veel lagere berm terecht kwam en daardoor slipte. In de draai nam haar auto de groep fietsers mee de sloot in. Eén van hen is blijvend invalide door een dwarslaesie. De vrouw liep bij het ongeval een zware hersenschudding op en kan zich er niets van herinneren. ,,Kon ik de klok maar terugdraaien,” reageerde zij geëmotioneerd. ,,Ik heb me nog helemaal niet bezig gehouden met straf, maar veel meer met de kinderen.” Directeur Chris Flikweert van het Gomarus College desgevraagd: ,,Ik denk dat deze straf recht doet.”

advertentie
advertentie