Hardinxveldse in Man Bijt Hond

16 april 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het had bijna niet door kunnen gaan”, zegt Nicolai, de zoon van Cora, ,,Ik rij meestal in het buitenland dus dan is het best lastig om je moeder mee te nemen. Na heel veel telefoontjes heeft mijn baas Piet Lock echter kunnen regelen dat ik een klusje in het binnenland kon doen. Achteraf ben ik daar wel blij om. Ik vond het hartstikke leuk.”

Cora: ‘Hij kan nog niet zonder zijn moeder’ H’VELD-G’DAM - Cora Versteeg heeft een familie van vrachtwagenchauffeurs. Haar echtgenoot verdiende het brood met het rijden van deze kolossale voertuigen en dochter en zoon zetten deze traditie voort. De 54-jarige Cora wilde wel eens een dagje met haar zoon meerijden om zelf mee te maken wat er nu zo mooi is aan het beroep. Ze mailde haar favoriete tv-programma ‘Man Bijt Hond’ met de vraag of ze dit wilden filmen voor het populaire item ‘moederdag’. ,,Tot mijn eigen verbazing kreeg ik enkele weken later te horen dat ze er een item van zeven minuten over wilde maken.”

Door Hidde Middelweerd

Cora en Nicolai reden van Hardinxveld-Giessendam naar Almere en werden ondertussen constant gefilmd door Kees Aantjes uit Nieuw-Lekkerland. De cameraman filmde zelfs vanaf het dak van een busje om mooie shots te krijgen. Ook moesten er twee camera’s in de vrachtwagen gebouwd worden. Uiteindelijk is het stel van acht uur ‘s ochtends tot half zeven ‘s avonds bezig geweest. ,,Maar het was het allemaal waard”, zegt Cora, ,,Normaal zie ik mijn zoon doordeweeks niet, maar nu hadden we een hele dag samen en kon ik een beetje proeven aan het leven van een vrachtwagenchauffeur.”

Van jongs af aan wilde Nicolai al vrachtwagenchauffeur worden en sinds zijn achttiende is dit ook zijn beroep. Ook in zijn jeugd was hij er constant mee bezig: ,,Als ik grote vakantie had dan was mijn moeder me zes weken kwijt. Dan reed ik de hele vakantie met mijn vader mee”, aldus Nicolai. ,,Als er maar wielen onder zaten, dan vond Nicolai het al interessant”, beaamt Cora.

Nicolai is inmiddels zeventien jaar vrachtwagenchauffeur, maar sinds anderhalf jaar rijdt hij wekelijks naar het buitenland. Hij rijdt dan naar landen als Frankrijk, Spanje, Lithouwen en Denemarken en moet zijn moeder dus de hele week missen. In het weekend komt hij zijn moeder echter altijd trouw opzoeken. ,,Ik zeg hem altijd dat hij dat niet per se hoeft te doen, maar hij komt altijd langs. Hij kan niet zonder zijn moeder hoor”, zegt Cora lachend.

,,Zo vader, zo zoon is een veelgebruikt gezegde, maar ik lijk meer op mijn moeder”, zegt Nicolai, ,,We hebben allebei een zacht karakter en we praten allebei aan een stuk door.” De gelijkenissen tussen moeder en zoon zorgen er ook wel eens voor dat ze af en toe botsen. ,,We zijn allebei best wel een beetje koppig.” De gelijkenissen zorgen echter ook voor een hele hechte band. ,,Ik kan overal met haar over praten”, aldus Nicolai.

u De aflevering van Man Bijt Hond is morgen te zien om 18.50 uur op Nederland 2.

advertentie
advertentie