Bus Noordeloos-Gorinchem rijdt weer

23 april 2008 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Noordeloos en Gorinchem hebben vanaf maandag 28 april weer een rechtstreekse busverbinding. Wethouder Hans Freije is bij de eerste rit aanwezig en neemt de verbinding officieel in gebruik. Voor deze gelegenheid vertrekt de buurtbus op 28 april rond 8.30 uur vanaf het Dorsphuis in Noordeloos.

De rechtstreekse busverbinding Noordeloos-Gorinchem werd in 2003 opgeheven omdat deze commercieel niet meer haalbaar was. Het verdwijnen van deze buslijn had een grote impact op de oudere inwoners van Noordeloos. De bus werd door veel reizigers gebruikt voor bezoeken aan het ziekenhuis in Gorinchem. Nu konden zij die reis alleen nog maken door over te stappen op de Bazeldijk en vervolgens bij het station van Gorinchem over te stappen op een bus naar het ziekenhuis. Waardoor de reis aanmerkelijk langer en omslachtiger werd. De Seniorenraad, in het bijzonder de commissie ‘Ouderenproof’, en de gemeenteraad vroegen het college zich sterk te maken voor het herstel van de rechtstreekse verbinding Noordeloos-Gorinchem.

Vrijwilligers

De Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard voert de dienstregeling uit in samenwerking met Arriva. De chauffeurs en het bestuur van deze buurtbussen zijn vrijwilligers, die met veel inzet en enthousiasme zorgen voor vervoer daar waar regulier openbaar vervoer niet komt.

Buurtbus 701

De gehele rit gaat van Sliedrecht, via Wijngaarden, Bleskensgraaf, Brandwijk, Ottoland, Goudriaan, Noordeloos, Hoornaar, Gorinchem Beatrix en eindpunt Gorinchem station. De dienstregeling van deze lijn 701 past niet in één uur en zal daarom een verschoven dienstregeling worden. Dit betekent dat ongeveer eens per 2 uur en 15 minuten er een busverbinding is van Noordeloos naar Gorinchem en vice versa, uitsluitend van maandag t/m vrijdag.

De dienstregeling van buurtbus 701 staat op www.arriva.nl

advertentie
advertentie