‘Wij zijn iedereen erkentelijk’

29 april 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het jubileumjaar 2007 van Hardinxveld-Giessendam is voorbij, het bestuur is afgetreden. In de slipstream is de stichting kortgeleden opgeheven. ,,Met een reeks aan activiteiten was het een prachtig jubileumjaar. Hoogtepunt was onder meer de uitgifte van een betaalmunt ter gelegenheid van het halve eeuwfeest”, aldus het bestuur. Nog één keer blikt voorzitter Peter Donk terug op de festiviteiten rond vijftig jaar Hardinxveld-Giessendam.

Stichting 50 jaar H’veld-G’dam opgeheven

,,In november en december vorig jaar werden met twee avonden de festiviteiten afgesloten. Zo vond een muzikale avond plaats met het shantykoor Ahoy en een optreden van het muzikale duo DieTwee. Begin december vorig jaar was er een slotfeestavond met onder anderen DJ Wim Verschoor en de Lawineboys. Deze activiteiten vonden plaats in dorpshuis Drijvershof. Dit werd voorafgegaan door een groots vuurwerk, aangeboden door de plaatselijke Rabobank. Het vuurwerk werd afgestoken op het terrein van de Gebr. Blokland, beter bekend als het terrein van de autocross.

Auteur Dick de Jong presenteerde een boek in het jubileumjaar over ’50 jaar Hardinxveld-Giessendam’. De Historische Vereniging zette een rondreizende fototentoonstelling op. Deze begon in het gemeentehuis. Tijdens de zomerbraderie was er een optreden van Bassie en zijn vriendjes. Later speelde Bassie die middag nog een bijzondere rol tijdens het uitdelen van de prijzen van de kleurplatenwedstrijd en bij een dorpsquiz. Niemand minder dan Neerlands bekendste clown reikt daar de taarten uit. Eén van de deelnemers was NOS-weerman Marco Verhoef, opgegroeid in Hardinxveld-Giessendam.

De uitgifte van de jubileumpenning Hoepje was een grandioos succes. De nikkelen munt werd op bestelling ook in zilver en goud geslagen. Burgemeester Roel Augusteijn sloeg de eerste penning als voorloper op de betaalmunt. Burgers konden daarna zelf hun penning slaan. Er werd werkelijk met de nominale munten in het dorp betaald en er zijn er weinig teruggekomen.

Wij - het bestuur van de Stichting 50 Jaar Hardinxveld-Giessendam - hebben besloten de stichting op te heffen. Unaniem zijn we overeengekomen de positieve opbrengst uit de jubileummunt Hoepje - € 2.500 - aan Natuurspeeltuin Het Weitje aan de Sluisweg te geven. Het geld wordt gebruikt voor het aanschaffen van speeltoestellen en het verder opruimen van het terrein.

Wij zijn iedereen erkentelijk, die heeft bijgedragen aan het slagen van het jubileumjaar. Het was een mooi jaar met een reeks aan festiviteiten. Het doel is voor ons als bestuur bereikt, namelijk het gemeentejubileum vieren”, zegt voorzitter Peter Donk van de Stichting 50 Jaar Hardinxveld-Giessendam.”

Alle artikelen en verhalen zijn terug te lezen op www.50jaarhg.nl. De website blijft nog enkele maanden in de lucht.

advertentie
advertentie