op illegale bouwsels

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Wie geen vergunning heeft aangevraagd voor de bouw van een schuurtje, loopt de kans om alsnog zo’n vergunning aan te moeten vragen voor het illegale bouwsel. De gemeente Hardinxveld-Giessendam gaat nog voor de zomer de eigenaren van zo’n dertig illegale gebouwtjes benaderen over de geldigheid van de bouwsels.

Wethouder De Jong vertelt dat de prioriteit van de gemeente lange tijd niet lag bij handhaving van vergunningen voor illegale bouwsels en voorkoming van ‘verrommeling’ van diverse plekken in Hardinxveld-Giessendam. ,,In het verleden hebben we niet altijd gehandhaafd op vergunningen, maar nu gaan we dat wel doen. Overtreders worden geattendeerd op het feit dat zij geen vergunning hebben en kunnen er dan alsnog een aanvragen. Natuurlijk gooien we niet zomaar elk schuurtje zonder vergunning tegen de grond. In een aantal gevallen kan zo een vergunning worden verleend, maar een aantal bouwsels moet worden afgebroken.”

De situaties waarvoor geen vergunningen zijn aangevraagd variëren van schuurtjes, kippenhokken, het illegaal gebruik van een bedrijfspand of bijvoorbeeld het ontbreken van een branddeur. Allereerst gaat de gemeente situaties aanpakken die onveilig zijn, zoals bijvoorbeeld zaken die samenhangen met brandveiligheid. Ook het buitengebied van het dorp wordt eerder aangepakt om zo het landschap open te houden.

Vorig najaar bood vervoerder ProRail de gemeente al de helpende hand door illegale schuurtjes langs het spoor van de Merwede-Lingelijn te verwijderen.

advertentie
advertentie