‘Hardinxveld is waardige vierdeklasser’

28 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Het was tevens een grandioze afsluiting van een memorabele dag, die menigeen niet snel zal vergeten. De voltallige selectie inclusief trainer-coach Paul Tims was aanwezig op sportpark De Heiloop in Ossendrecht om wellicht een klein wonder mee te mogen maken.

Bizarre promotie voor span van Paul Tims OSSENDRECHT - Belofte maakt schuld en wie ‘a’ heeft gezegd, moet uiteindelijk ook ‘b’ zeggen. De ooit zo weelderige haardos van bestuurslid Jan Huizer van de voetbalvereniging Hardinxveld moest er uiteindelijk toch aan geloven. De tondeuse was onverbiddelijk en sinds zondagavond gaat Jan volledig kaal maar zeker niet minder vrolijk door het leven. Het was het absolute hoogtepunt tijdens de spontane ‘stuif-in’ in de voetbalkantine aan de Sluisweg zondagavond ter gelegenheid van de promotie van het eerste zondagelftal naar de vierde klasse.

Door Wim van Mourik

Maar dromen zijn vaak bedrog, en het favoriete ODIO leek er aanvankelijk in de wedstrijd tegen DIVO geen gras over te laten groeien. Er moest winst worden geboekt met minimaal twee goals verschil en dat hadden de Ossendrechters goed in de oren geknoopt, want binnen tien minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord.

,,Dan reken je eigenlijk al nergens meer op”, aldus coach Paul Tims, ,,Maar als dan vervolgens de genadeklap met een vierde en vijfde goal uitblijft, dan hoop je stilletjes op een treffer van DIVO. Die kwam er dan ook vlak na rust. De paniek sloop binnen bij de thuisclub en als dan min of meer in blessuretijd de tweede goal valt, dan weet je van vreugde niet meer waar je het zoeken moet. Een bizar scenario!“

Aangemoedigd door alles wat Hardinxveld een warm hart toedraagt wist DIVO dus uiteindelijk het wonder te bewerkstelligen en zag Paul Tims een periode van keihard werken terecht beloond: ,,Met name in de tweede helft van het seizoen is er bij de jongens het vertrouwen gegroeid, dat we voor een mooie prijs konden gaan en daar is werkelijk keihard voor gewerkt. Daarom is het dan ook meer dan terecht dat onze selectie loon naar werken heeft gekregen. Het is voor de club een prachtige uitdaging om er met zijn allen weer de schouders onder te gaan zetten en dat heeft dan tot gevolg dat Hardinxveld een waardige vierdeklasser zal blijken te zijn in het nieuwe seizoen.“

advertentie
advertentie