‘Liever een billboard langs de snelweg’

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Wie afgelopen weekeinde vanuit Sliedrecht over de Peulenlaan reed, zag een waar bijbels schouwspel. Bovenop een heuveltje bij de carpoolplaats aan de rechterkant van de weg stond een drie meter hoog houten kruis. Onderaan de verhoging lag een groot wit laken met daarop de duidelijke boodschap ‘Jezus leeft’ geschilderd.

De balken van het metershoge kruis zijn met drie grote grove spijkers aan elkaar verbonden en het kruis is in de grond ingegraven. Afzender van de boodschap is de 18-jarige Tim uit Hardinxveld-Giessendam. Samen met zijn broertje plaatste hij het bouwwerk in de nacht van vrijdag op zaterdag.

De boodschap van het kruis is voor Tim het belangrijkst: ,,Ik wil graag dat iedereen weet dat Jezus leeft. Als je in Hem gelooft, leef je na je dood voort. Dat gun ik iedereen van harte.” Liever had hij een billboard langs de snelweg gehad. ,,Dat is voor een arme student niet te betalen. Nu kocht ik bij de Praxis voor een paar tientjes middelen voor een goedkoper alternatief. Het spijkeren had nog wat voeten in aarde, want het getimmer weerkaatste op de geluidsschermen. Maar een mooiere plek om het kruis neer te zetten kon ik niet vinden.” Onbekenden haalden het kruis in het weekeinde naar beneden. Zondag op maandagnacht zetten de broers het kruis weer overeind. Maandag werd het weer omgegooid, maar door het noodweer durfden de jongens het niet nog eens aan. ,,Als ik tijd heb, dan zet ik het kruis zeker weer overeind want ik verspreid de boodschap van Jezus graag.”

advertentie
advertentie