Twee dagen waterspektakel tijdens jubileum

25 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Vele mensen uit de omgeving zullen het zich nog goed herinneren, dat Kantoorboekhandel ‘De Giessen’ zich vestigde in Giessenburg. Juist de klanten van het eerste uur staan in het geheugen gegrift van de medewerkers van De Giessen. ,,Zonder de steun van de plaatselijke bevolking en ondernemers waren we niet geworden wat we nu zijn: de grootste leverancier van automatiseringsoplossingen, kantoorbenodigdheden en –meubilair in de regio. In die afgelopen 25 jaar hebben we de belangrijke veranderingen op ons vakgebied van dichtbij gevolgd.” Aan het woord is Bert Pesselse die 25 jaar geleden aan de Dorpsstraat startte. ,,Het was een uiterst turbulente tijd, waarin automatisering steeds belangrijker werd en een goede automatisering nu zelfs onmisbaar is voor ieder bedrijf. Om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en zelfs trendsetter te willen zijn, moet je van goede huize komen”, zo vervolgt hij. ,,Maar dat komen we dan ook met onze bakermat in de Alblasserwaard”, voegt Arie van ’t Verlaat hier lachend aan toe.

GIESSENBURG - De eerste stap in de geschiedenis van De Giessen is in Giessenburg gezet. Op 8 en 9 juli, 25 jaar na de start, keert het bedrijf nog eens terug naar haar ‘geboortedorp’ aan het riviertje ‘De Giessen’ om haar jubileum uitgebreid te vieren.

De laatste ontwikkeling waar De Giessen zich sterk voor maakt, heet Aspect online dienstverlening. Hiermee hebben relaties de mogelijkheid om op afstand, op iedere gewenste locatie met softwareprogramma’s te werken, zonder deze daadwerkelijk aan te schaffen. Zeer flexibel dus en volgens De Giessen een ontwikkeling die een grote vlucht gaat nemen in de toekomst. Dat is dan ook precies wat de beide directieleden van De Giessen willen benadrukken tijdens het 25 jarig jubileum: Leuk om eens achterom te kijken, om daarna weer zo snel mogelijk de toekomst in te stappen.

Het 25-jarig jubileum staat geheel in het teken van ‘water’. De symboliek van de eerste druppel die in het water van het riviertje ‘De Giessen’ viel en de kringen die het de volgende 25 jaar veroorzaakte, wordt tot in de kleinste details voortgezet. Zo zullen tijdens de twee dagen feest vele acts te zien zijn in en om zwembad ‘De Doetse Kom’. Op dinsdag 8 juli is het feest voor de zakelijke relaties van De Giessen met onder meer een bijdrage van Erica Terpstra die natuurlijk als een spreekwoordelijke ‘vis in het water’ is tijdens dit jubileum. Daarnaast krijgt een waterproject in Malawi van Stichting Odini Malawi de aandacht en zijn diverse spectaculaire wateracts te zien.

Op woensdag 9 juli is het de beurt aan alle belangstellenden uit de regio. Om te beginnen met een sportieve spellenmiddag voor de kinderen van de basisscholen uit de omgeving die met elkaar strijden om ‘De Giessen’-bokaal. ’s Avonds is er voor de volwassenen een feestelijk programma met muziek, spetterende shows en allerlei attracties rondom het thema ‘water’. Met dit feest wil De Giessen de regio bedanken voor hun steun en klandizie in de afgelopen 25 jaar. De toegang is uiteraard gratis.

,,Met het programma, de unieke locatie, de aanwezigheid van gasten uit de regio, medewerkers, oud-medewerkers en andere relaties kan het bijna niet anders dan erg gezellig worden in ‘de Doetse Kom’”, besluit Bert Pesselse. ,,Ik zal dan ook persoonlijk de rode loper uitleggen voor onze gasten”, voegt hij er nog aan toe.

advertentie
advertentie