Taakstraffen voor jonge brandstichters

23 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De twee 16-jarige Sliedrechtse verdachten kregen naast de werkstraf een jeugddetentie van twaalf en negen maanden voorwaardelijk opgelegd. Ook kregen een aantal eisers schadeclaims toegewezen van enkele honderden euro’s. De 15-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam die betrokken was bij de branden en vernielingen hoorde een taakstraf van honderdvijftig uur tegen zich eisen. Ook kreeg de jonge Hardinxvelder zes maanden voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd en moet hij een leerstraf sociale vaardigheden volgen. De drie jongens moeten zich aan de aanwijzingen van de reclassering houden.

REGIO - Twee voormalige leden van de Sliedrechtse jeugdbrandweer zijn door de rechtbank in Dordrecht vorige week donderdag veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur. De jongens kregen de straf opgelegd omdat zij verantwoordelijk zijn voor een aantal branden, diefstallen en vernielingen in de regio. Voornamelijk de branden hielden de regio in de periode tussen eind 2007 en begin 2008 in de greep.

Ontruiming Parkzicht

De drie verdachten worden, naast een aantal kleinere brandstichtingen, verantwoordelijk gehouden voor een grote brand in een opslagloods op 21 november 2007 aan de Molendijk, een brand in een leegstaande boerderij op Baanhoek en een grote brand in een loods aan de L. van der Wielstraat op 3 januari. Bij de laatste brand moesten door de rookontwikkeling twaalf woningen worden ontruimd. Ook stichtten ze op 26 januari brand in een container aan de Rivierdijk. De brand sloeg daarbij over naar een loods waarna 29 bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis Parkzicht tijdelijk in een andere vleugel van het gebouw moest worden opgevangen .

Naar aanleiding van de branden werd door een rechercheteam uit het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een onderzoek gestart. Onder andere buurtonderzoek en getuigenverklaringen leverden uiteindelijk de informatie op om de jongens aan te houden.

advertentie
advertentie