Omleidingsroute voor buslijnen N214

23 juli 2008 om 00:00 Nieuws

De buslijnen zullen als volgt worden omgeleid: Buslijn 19 wordt omgeleid via Oud Alblas; Buslijn 182 wordt omgeleid via Oud Alblas en Bleskensgraaf; Qliner 388 wordt omgeleid via Hardinxveld-Giesendam.

REGIO - Arriva buslijnen 19 en 182 en Qliner 388 zullen gedurende de werkzaamheden aan de N214 worden omgeleid. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving van Arriva. De onderhoudswerkzaamheden starten maandag 28 juli.

Met de onderhoudswerkzaamheden worden ook vier nieuwe bushaltes ten behoeve van de Qliner 388 van Dordrecht naar Utrecht aan de N214 geplaatst. Twee haltes komen ter hoogte van de rotonde aan de Wervenkampweg, de andere twee haltes komen ter hoogte van de rotonde aan de Damseweg.

De provincie Zuid-Holland voert van 28 juli tot en met medio oktober 2008 onderhoudswerkzaamheden uit aan de N214. Het gaat om de circa 15 kilometer tussen Papendrecht en de kruising met de provinciale weg N216. De N214 is gedurende de werkzaamheden, vanaf 4 augustus afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Doorgaand verkeer vanaf de A27 richting Papendrecht en andersom wordt omgeleid via de A15. Bestemmingsverkeer binnen het werkvak wordt omgeleid over aangrenzende wegen aan de N214.

De hoofdweg en een deel van de fietspaden worden gefreesd en voorzien van een nieuwe laag asfalt. De hoofdweg krijgt deels een nieuwe fundering en het gehele traject wordt ‘Duurzaam Veilig’ ingericht. Zo komt er een dubbele belijning in het midden van de weg. Ter hoogte van het kruispunt met de Wervenkampweg komt een nieuwe rotonde.

Ook gaat er gewerkt worden aan de brug over de Giessendamse Binnenvliet, net na de afslag Wervenkampweg. Deze werkzaamheden behoeven een langere voorbereidingstijd en staan daarom vooralsnog gepland in mei 2009.

Meer informatie: www.N214.nl

advertentie
advertentie