Lieke Bakker geniet van sportieve trip naar Engeland

28 juli 2008 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Super gaaf!" Atlete Lieke Bakker keerde maandag enthousiast terug van haar sportieve uitstapje naar het Engelse Ashford (Kent). Op uitnodiging van KNAU mocht ze daar meedoen aan een internationale meerkamp. ,,Ik hoorde het pas laat en heb dus snel extra trainingen in moeten lassen om toch een 'mini piekje' neer te zetten. Dat is redelijk gelukt. Met de meiden onder de 20 jaar zijn we eerste geworden." De Hardinxveldse werd door de KNAU geselecteerd voor de trip vanwege haar succes op het KN Meerkamp voor A-junioren, waar ze brons haalde.

Voor de 18-jarige Lieke Bakker was het de eerste keer dat ze aan zo'n grote internationale wedstrijd mee mocht doen. Het hele weekend was ze in het Engelse Ashford. Veel van de omgeving heeft ze niet meegekregen. ,,Ik heb alleen de Eurotunnel gezien", lacht ze. ,,Verder draaide het vooral om de wedstrijden en het contact met andere atleten. Vooral met de Engelsen heb ik in het hotel veel gepraat over hoe zij met hun sport bezig zijn."

Aan het internationale toernooi namen atleten uit Nederland, Engeland, Frankrijk en Zwitserland deel. Zaterdag gingen ze van start met het eerste onderdeel van de 7-kamp: horden. ,,Ik voelde me goed; was lekker in vorm, maar de omstandigheden waren erg zwaar. Veel te warm voor mij. Ik probeerde daarom zoveel mogelijk uit de zon te blijven." Lieke was toch tevreden over haar tijd, een nieuw pr. Ook bij het tweede onderdeel, hoogspringen, verbeterde ze haar eigen beste prestraties. ,,Ik ging overtuigend over de 1.66."

Kogelstoten, het derde onderdeel is niet favoriet bij Lieke. ,,Ik weet dat ik mijn techniek nog moet verbeteren, maar toch had ik er meer van verwacht. Het was niet slecht, maar ook niet goed, wat ik liet zien." De 200 meter, waarmee de eerste dag werd afgesloten is daarentegen wel het favoriete onderdeel van de Passaat-atlete. ,,Ik liep 25.22. Een goeie tijd, vergeleken met de rest."

De tweede dag begon met verspringen. ,,Mijn eerste sprong was ok, mijn tweede beduidend minder. De derde was verreweg de beste, maar helaas net ongeldig. Het scheelde hooguit een halve centimeter. Jammer natuurlijk, maar alleen het gevoel zo lekker gesprongen te hebben was al mooi." Ook over het speerwerpen was ze tevreden. ,,Niet bijzonder maar voldoende, namelijk 34.88. Probleem was dat we niet veel tijd en ruimte hadden om lekker in te werpen. Het was zo'n groot deelnemersveld!"

De 7-kamp werd afgesloten met de 800 meter loop. ,,Op dit onderdeel had ik meer punten willen pakken, maar hier brak het warme weer me op. Mijn benen wilden wel, maar ik had het benauwd; kreeg te weinig lucht. Over mijn tijd, 2.30, ben ik dan ook niet tevreden."

Over het eindresultaat is ze wel erg te spreken. ,,Mijn puntentotaal was 4963, een nieuw record." Samen met de prestaties van haar leeftijdgenoten (onder 20 jaar) was dit goed voor de eerste plaats. ,,Super gaaf. We hebben een mooie trofee meegekregen."

Binnenkort mag Lieke Bakker de mooie prestatie proberen te herhalen op het grote internationale toernooi in Woerden, eind augustus. Ook voor haar club AV Passaat staat er nog een wedstrijd op het programma deze zomer. Daarna neemt ze afscheid van de Papendrechtse club waar ze al jaren voor uit komt. ,,In verband met mijn studie in Zwolle is het gewoon veel handiger daar te gaan sporten. Maar jammer is het wel. Gelukkig zal ik iedereen regelmatig tegenkomen bij de wedstrijden."

advertentie
advertentie