Nieuwbouw Wilhelminaschool

30 juli 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Op de plek waar nu nog de Koningin Wilhelminaschool staat, moet een appartementencomplex van tien woonlagen hoog verrijzen. Dat blijkt uit de plannen die de gemeente Hardinxveld-Giessendam voor het perceel heeft. De plannen liggen tot 10 september ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Hardinxveld.

Complex van tien woonlagen op oude locatie

Al drie jaar wordt gewerkt aan plannen voor herontwikkeling van de huidige locatie van de Koningin Wilhelminaschool aan de Jupiterstraat en locatie Het Fort aan de Uranusstraat. In de plannen van de gemeente staat op de plek van de huidige Koningin Wilhelminaschool de bouw van drie complexen gepland, die gezamenlijk 97 appartementen omvatten. Op de plek moeten 52 grote appartementen van 110 vierkante meter, 24 etagewoningen van tachtig vierkante meter, acht kleinere appartementen van negentig vierkante meter, zeven penthouses van 110 vierkante meter, vier dakwoningen van 85 vierkante meter en twee poortappartementen van 125 vierkante meter verrijzen. Bij de drie complexen komt in totaal ruimte voor 161 auto’s.

De Koningin Wilhelminaschool wordt gehuisvest in de nieuw te bouwen school op de locatie Het Fort aan de Uranusstraat. Ook leerlingen van basisschool De Akker zullen hun intrek nemen in het pand. Behalve de nieuwe basisschool komen op de bouwlocatie ook twintig woningen te staan. Op die plek moeten elf rijwoningen en negen half vrijstaande woningen verrijzen. Er worden 34 parkeerplaatsen gerealiseerd en ook voor het parkeren bij de school worden twintig parkeerplekken aangelegd.

Behalve op het gemeentehuis zijn de plannen ook te bekijken op de website van de gemeente. Na afloop van de inzagetermijn in september wordt een inspraakavond gepland voor de de uitvoering van de plannen.

Op de site van Het Kompas Hardinxveld-Giessendam vindt u tekeningen van de bouwplannen.

advertentie
advertentie