Wethouders delen burgemeesterszaken

10 september 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD- G’DAM - ,,Als je voorzitter plotseling weggaat, moet je dat goed opvangen”, meent wethouder Teun Sluimer die tot de nieuwe burgemeester in Hardinxveld-Giessendam aan zijn taak begint met de scepter zwaait. Sluimer ziet de taak die hij en zijn medebestuurders Cor de Jong en Theo Boerman krijgen rooskleurig in: ,,De afgelopen twee jaar hebben we intensief samengewerkt en zijn we een hecht team geworden. Zoals in een winkel wel eens te zien is ‘tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door’.”

Vorige maand werd bekend dat waarnemend burgemeester Roel Augusteijn eerder vertrekt dan was gepland. Augusteijn begint aanstaande maandag in de Brabantse gemeente Maasdonk. In de overbruggingsperiode tot het aantreden van de nieuwe burgemeester, verdelen de drie wethouders de burgemeesterstaken. Wethouder Boerman neemt de P&O-zaken op zich, wethouder De Jong neemt de economische zaken waar en Sluimer neemt de communicatietaken op zich. Sluimer vindt het prettig dat het college een open relatie heeft met de gemeenteraad: ,,Ook zij staan achter ons, samen moeten we die periode overbruggen.”

Aan het eind van deze maand zal de Commissaris van de Koningin een aantal kandidaten voorstellen aan de fractievoorzitters van de Hardinxveldse partijen, zo meldt Sluimer. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we de goede burgemeester voor Hardinxveld daar tussen uit kunnen pikken.” Hij noemt het ‘niet uitgesloten’ dat de nieuwe burgemeester eerder aan de slag gaat, maar 1 januari moet een nieuwe man of vrouw de ambtsketen dragen.

advertentie
advertentie