‘Begonnen met plankjes met boeken’

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ,,Ik weet nog hoe we met een paar plankjes met boeken begonnen. Dat is niet meer te vergelijken met hoe het nu is. De boekencollectie en met name het aanbod van romans is enorm gegroeid en ook praise & worshipmuziekassortiment is flink uitgebreid.” Christelijke boeksjop Rinnah in de Peulenstraat bestaat tien jaar. Reden voor een feestweek in de jubileumvierende winkel. In de week van 23 tot en met 27 september vinden volop activiteiten en aanbiedingen plaats.

,,Iedereen die hier binnenstapt moet zich een beetje thuis voelen”, vertelt Karin van der Staak-De Vries met een glimlach. Samen met haar man Frans-Peter van der Staak begon ze tien jaar geleden de christelijke boekwinkel die eerst gevestigd was aan de Buitendams. Dat ‘beetje thuisgevoel’ heb je snel te pakken als je de winkel met het gezellige houten interieur instapt. Naast bijbels en boeken, vind je er muziek in diverse stijlen, wenskaarten en geschenkartikelen met een overwegend christelijk karakter.

Boeksjop Rinnah is een onafhankelijke stichting die gedraaid wordt door medewerkers en bestuursleden met diverse kerkelijke achtergronden en heeft in de afgelopen tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Karin van der Staak: ,,Ik weet nog hoe we met een paar plankjes met boeken begonnen. Dat is niet meer te vergelijken met hoe het nu is. De boekencollectie en met name het aanbod van romans is enorm gegroeid en ook praise & worshipmuziekassortiment is flink uitgebreid.” Voeg daar nog voorintekenacties, ticketverkoop, aanpassing van het interieur aan toe en het mag duidelijk zijn dat inmiddels een behoorlijk aantal mensen in de winkel aan de slag is. Achter de stichting gaat een enthousiast team van betaalde medewerkers en vrijwilligers schuil. Frans-Peter van der Staak: ,,We zijn een heel gemotiveerd team en vullen elkaar goed aan.”

Hoewel de veranderingen van de winkel de afgelopen jaren niet stil hebben gestaan, is hun winkelconcept onveranderd gebleven. Frans Peter van der Staak: ,,We vinden het belangrijk dat bezoekers zich op hun gemak voelen en willen bewust een open sfeer creëren. Persoonlijke benadering blijft het belangrijkst. Voor de één betekent dat zelf uitgebreid rondneuzen en muziek luisteren, terwijl de ander graag advies krijgt of gewoon een praatje maakt.” De klantenkring van de winkel bestaat uit een breed kerkelijk publiek van alle leeftijden. Christelijke boekwinkels hebben soms last van een wat stoffig imago en de drempel om de winkel binnen te stappen kan hoog zijn. ,,Nergens voor nodig”, lacht Frans Peter. ,,Onze ervaring is dat met name jeugd dat soms zo kan ervaren, maar als ze eenmaal een keer in de winkel zijn geweest is dat verdwenen.”

Het tienjarig jubileum gaat niet ongemerkt voorbij. De winkel heeft in de feestweek van 23 tot en met 27 september een vol programma. Voor de kinderen komt een ballonnenclown langs, is de mogelijkheid om geschminkt te worden en staat een grabbelton in de winkel. Verder ligt voor iedere klant een attentie klaar. Meer info: 670276.

advertentie
advertentie