CSI: met een kleurenanalysekoffertje op pad

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

In het pand van de Uitdragerij bevindt zich een aparte winkel, totaal anders dan de rest van het pand. Het is er voornamelijk wit en aan twee zijkanten staan rekken met kleding. Middenin de kamer staat een ronde witte tafel met zes stoelen er omheen. De tafel heeft een glazen plaat waar onder andere kleurenpallets en sjaals onder liggen.

GIESSENBURG - Je ogen, haar, huid en de kleur van je kleding, dit zijn de eerste punten die onbewust opvallen bij een ontmoeting. ,,Overal lopen mensen die de goede combinatie nog niet hebben gevonden. Het karakter springt er daarom niet uit”, aldus Wilma Romeijn van Color Style Image (CSI). Romeijn geeft advies in de kleuren, de stijl en de make-up. ,,Je voelt je prettiger met een passende styling.”

Door Miranda Buiteman

„Bij het maken van een kleurenanalyse kijk ik naar de uitstraling: het haar, de ogen en de huid”, legt Wilma uit. ,,Hiervoor heb ik verschillende strookjes met kleuren erop en aan de hand daarvan kan ik zien welke kleur het beste bij de klant past. In grote lijnen zijn er vier kleurentypes: zomer, herfst, winter en lente.”

Om de echte analyse te starten neemt de klant plaats voor een spiegel. ,,Ik leg een aantal doeken over de schouders. Door snel heen en weer te gaan met de verschillende kleuren kan de klant zien wat het effect is op het haar, de ogen en de huid en welke kleuren het mooist zijn en dus de uitstraling versterken. Er zijn 1200 verschillende kleurtinten; in een persoonlijk kleurenpalet komen 42 kleuren die het meest geschikt zijn voor de klant.”

Vorig jaar is ze aan huis met de kleurenanalyse gestart. Gaandeweg groeide bij Wilma de wens van een eigen winkel om de activiteiten uit te breiden met de verkoop van kleding en accessoires. Na een korte zoektocht kwam ze in gesprek met Jan Boer, de eigenaar van de Uitdragerij en was de deal snel beklonken. De winkel opende haar deuren in september. ,,Hier kan ik een compleet plaatje aanbieden. In de rekken hangen kleren met kleuren van de verschillende types. Nu kan ik laten zien wat ik bedoel met de kleuren en de stijlen.”

Naast de kleurenanalyse geeft Wilma Romeijn desgewenst ook een stijlanalyse. ,,Hierbij kijk ik naar de lichaamsbouw en kan ik spelen met de kleren in mijn winkel. Ik laat zien welke kleren goed bij iemand passen en vertel waarom dit zo is. Ook laat ik zien welke kleren er juist niet goed passen. Door het verschil te laten zien gaan mensen begrijpen wat ik bedoel en worden ze bewust van de verschillen. Niet alleen kijk ik samen met de klant naar de vorm van het lichaam, maar ook naar het gezicht. Hierdoor kan ik tips geven over bijvoorbeeld het kapsel, zodat het gezicht meer spreekt.”

In oktober heeft Wilma een aanbieding: een kleurenanalyse voor 59 euro en een style advies voor 79 euro. Color Style Image is gevestigd aan de Doetseweg 51, in het pand van de Uitdragerij. De winkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00. Daarbuiten is een afspraak is ook mogelijk. CSI is bereiken via 06-41509525 of www.colorstyleimage.nl.

advertentie
advertentie