‘Samen uit je dak voor Jezus’

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

,,Hallo lieve schatten!’’ Met veel enthousiasme springt Ben Ketting het podium op. De zanger verzorgt samen met de Kids Crew het middagprogramma van het kinderfeest tijdens de tweedaagse evangelisatiecampagne. Nadat vrijdagavond de jongeren aan de beurt kwamen met optredens van Sharon Kips en Free@Last, was De Wielewaal zaterdagmiddag het terrein van de kinderen.

Jongeren krijgen antwoorden in Wielewaal H’VELD-G’DAM - Het kan niemand ontgaan zijn. In een schemerige sporthal De Wielewaal werd afgelopen vrijdag en zaterdag een grootse evangelisatiecampagne gehouden. ,,Er zijn veel mensen uit hun dak gegaan voor Jezus’’, blikt organisator Johan van Ooijen tevreden terug.

Door Jilke Tanis

Robert (8) en Lars (5) zijn twee van de ongeveer 600 mensen die over de rode loper de sporthal binnen gekomen zijn. De twee jongens uit Hardinxveld zijn al de hele dag aanwezig op het kinderfeest en ze genieten met volle teugen van de optredens. ,,Het is hier super gezellig en het is leuk dat de lichten uit zijn! We begonnen de middag met het eten van poffertjes en we blijven tot het eind.’’

Ook de 8-jarige Talitha is enthousiast. Het blonde meisje zingt vrolijk mee met de muziek van de Kids Crew op het podium. ,,Ik vind dit erg gaaf, vooral omdat mijn zus in de Kids Crew zit!’’ vertelt ze. ,,Ik ben natuurlijk super trots!’’ Talitha, die net als Robert en Lars zelf christelijk is, omschrijft de dag dan ook als ,,gewoon heel leuk’’.

Terwijl de kinderen afwisselend luisteren naar de solo van Denise en Cars, uit hun dak gaan als er gejumpt wordt en meezingen met klassiekers, staat Johan van Ooijen in de hoek van de sportzaal naar het feest te kijken. Hoewel het feest nog niet voorbij is, kijkt de evangelist van Vissers van Mensen nu al erg tevreden terug op de evangelisatiedagen. ,,Dit is een geweldig fantastisch evenement. Gisteren was de jongerenavond met hele mooie muziek. Er zijn heel veel mensen uit hun dak gegaan voor Jezus en ook hebben mensen hun hart gegeven aan God.’’ Volgens Johan bezochten zo’n 400 tot 500 mensen de jongerenavond. Een aantal waar hij tevreden mee is, al hadden de organisatoren op wel wat meer publiek gerekend. ,,Maar jongeren zijn de meest moeilijke doelgroep om tijdens dit evenement te bereiken.’’

Tineke Kramp en haar man bezoeken het kinderfeest samen met hun kinderen. Via de aanplakbiljetten werden ze op de hoogte gesteld van het evenement en tot nu toe heeft de familie Kramer het erg naar de zin. Hoewel de doelstelling van het evenement is om niet-christenen in aanraking met het christelijk geloof te brengen, denkt Tineke niet dat er veel niet-christenen in de zaal zijn. ,,Het gros van de kinderen zingt volop mee met de liedjes, die ze op de christelijke school geleerd hebben.’’ Een feest voor ongelovigen waar vooral christenen op afkomen. Missie mislukt? Johan van Ooijen zegt dat er toch wel ongelovigen in de zaal zijn. ,,Het zijn nu vooral kids die meekomen met hun vriendjes uit de straat. Ook vrijdagavond kwamen er niet alleen christenen naar het concert. War ons betreft: missie geslaagd.”

advertentie
advertentie