Geen bezwaar De Wilgenzoom

8 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De naam Wilgenzoom is een knipoog naar de oorspronkelijke functie van het gebied als griend en de daarmede samenhangende productie van wilgenhout. ,,Plan Wilgenzoom kenmerkt zich door de grote diversiteit in woningtypen. Door een zorgvuldige afstemming van materiaal- en kleurgebruik wordt echter een speelse eenheid gecreëerd”, aldus een woordvoerder van BM van Houwelingen Projectontwikkeling, dat het plan ontwikkelde. Het plan bestaat in totaal uit 97 woningen, waarvan 30 appartementen in het gebouw Wilgenstaete. De overige 67 woningen worden onderverdeeld in rijen-woningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen, waarvan een groot deel gesitueerd aan de Giessen. De feestelijke bijeenkomst was de aftrap van de eerste fase; de bouw van de 30 appartementen en 26 woningen. Na de verplaatsing van deurenfabriek Den Hartog starten in het eerste kwartaal van 2009 de sloopwerkzaamheden voor de tweede fase.

Vlekkeloze start van nieuwbouwproject H’VELD-G’DAM - ,,Dat het bouwplan prima past binnen de bestaande omgeving blijkt wel uit het feit dat geen enkel bezwaarschrift is ingediend om te komen tot een wijziging bestemmingsplan.” Tijdens de feestelijke handeling voor de start van plan De Wilgenzoom aan de Troelstrastraat hieven de initiatiefnemers gisteren trots het glas op het project.

De verkoop van de appartementen via Van Brugge makelaardij in Gorinchem en voor de woningen via Hofstede makelaardij in Hardinxveld-Giessendam is in volle gang. Enkele appartementen en woningen zijn nog te koop. Na realisatie van het geheel wordt tevens gefaseerd de herinrichting van de Troelstrastraat gerealiseerd. De locatie voor het plan aan de Troelstrastraat maakte overigens tot voor kort deel uit van het bedrijventerrein Peulen-Oost. Het terrein heeft echter door de verplaatsing van bedrijven haar functie verloren en is nu beschikbaar gekomen voor woningbouw.

advertentie
advertentie