Schakers gaan strijd aan bij Rapidtoernooi

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Door de senioren wordt gespeeld in drie klassen. In totaal worden zeven ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem met 20 minuten bedenktijd per persoon per partij. Bij de senioren zijn geldprijzen te winnen. Voor de prijswinnaars bij de jeugd zijn er fraaie bekers beschikbaar. Het toernooi begint om 09.45 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur. Er wordt gespeeld in Zalencentrum De Til, Breestraat 1 te Giessenburg. Huisschakers worden ook van harte uitgenodigd hun krachten te meten met de clubschakers. Zij zullen in de laagste groep worden ingedeeld.

GIESSENBURG - Sterke schakers uit de regio, maar ook van ver daar buiten gaan met elkaar de strijd aan tijdens het twintigste rapidschaaktoernooi om het individueel kampioenschap van Giessenburg. In het verleden hebben bekende schakers zoals Erwin L’Ami en Bruno Carlier het toernooi gewonnen. Ook dit keer hoopt de vereniging weer op enkele bekende Nederlandse schakers. Tegelijkertijd wordt voor de achtste keer voor de jeugd het Dennis Westerhout-herdenkingstoernooi georganiseerd. Hier kan de titel van Open Jeugdkampioen van Giessenburg worden verdiend. Beide toernooien zijn door een aantal bedrijven financieel mogelijk gemaakt.

Voor nadere informatie of aanmelden kunnen belangstellenden contact opnemen met Jan Post, 078-6160493. Op de website van s.c. De Giessen is ook de nodige informatie te vinden: www.scdegiessen.nl.

Tevens worden schakers uitgenodigd eens een kijkje te komen nemen op de wekelijkse clubavond. Iedere dinsdagavond wordt er geschaakt in De Til. ‘Huisschakers’ zijn natuurlijk ook van harte welkom.

advertentie
advertentie