Meningen verdeeld over Westhal

22 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Directeur Van der Ham van de Calvijnschool: ,,We hebben gekeken bij de oplevering. Het is een vriendelijk ogende, prachtige sporthal met mooie kleedkamers. Helaas is het nog niet helemaal naar onze wensen. Niet al het materiaal is aanwezig en daarom moeten wij ons sportprogramma aanpassen.” Ook Marcel van der Priem, voorzitter van korfbalvereniging Vriendenschaar , is niet erg tevreden over de nieuwe sporthal ,,Ik vind het een gemiste kans. Er is niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Er is bijvoorbeeld maar één basketbalveld, waardoor andere verenigingen niet tegelijkertijd met de basketbalvereniging een wedstrijd kunnen spelen. Ook ben ik cynisch over het functioneren van het toegangssysteem.” De gemeente heeft besloten om geen beheerder aan te stellen voor de sporthal, maar toegangspoortjes neer te zetten, waardoor verenigingen met pasjes naar binnen kunnen. ,,Dit zal voor veel problemen gaan zorgen binnen onze vereniging. De vrijwilligers die lesgeven aan de leden moeten nu ruim voor de aanvang van de training aanwezig zijn om de leden binnen te laten in de sporthal”, meent Van der Priem. De verenigingen en de school geven aan dat zij deze bezwaren voor de sporthal al ingediend hadden voor de bouw van de hal. ,,Nu blijkt dat onze bezwaren gegrond waren”, zeggen verschillende partijen.

Sluimer: ,,Dit is een enorme vooruitgang” H’VELD-G’DAM - Nog voordat de eerste bal over het net is geslagen, hebben verschillende gebruikers hun oordeel al klaar over de nieuwe sporthal aan de Blauwe Zoom. De sporthal wordt maandag 27 oktober in gebruik genomen, maar de reacties over de Westhal zijn niet allemaal even positief. ,, Onbegrijpelijk”, vindt wethouder Sluimer.

Door Saskia van der Aa

Martien van Dijk, voorzitter van volleybalvereniging Okk’70, is minder kritisch, maar kan de negatieve uitspraken wel begrijpen: ,,De zaal is te klein voor bepaalde sporten. Ook is het een groot minpunt dat geen horeca aanwezig is in het gebouw.” Wethouder Sluimer is woedend over de negatieve reacties ,,De sporthal is gemaakt in nauw overleg met de verenigingen en scholen. Zij wisten dat de sporthal ging worden zoals hij nu is. Het is juist een enorme vooruitgang voor de verenigingen dat zij niet meer buiten het dorp hoeven te trainen en dat zij volwaardige wedstrijden kunnen spelen in de Westhal. Wij hebben ons uiterste best gedaan om de sporthal te maken tot wat die nu is.”

Wil Kuup, voorzitter van korfbalvereniging HKC, vindt de negatieve uitspraken over de nieuwe sporthal wat overdreven. ,,Weliswaar moeten we de wedstrijden onder etenstijd wel in de Wielewaal blijven spelen, omdat daar wel horeca aanwezig is. De sporthal ziet er prachtig uit. Ik verwacht dat de kleine problemen die er nu zijn gauw opgelostworden. Voor zover wij weten zijn alle materialen die wij nodig hebben aanwezig en is de sporthal zoals wij hadden verwacht.”

Naast de negatieve reacties zijn er ook enkele positieve geluiden te horen. ,,Het is een prachtige hal, in eerste instantie voor schoolactiviteiten, maar waar ook meerdere sporten zoals korfbal, volleybal en badminton beoefend kunnen worden. Weliswaar heeft de sporthal niet de benodigde faciliteiten voor officiële basketbalwedstrijden, maar met het behoud van sporthal De Wielewaal kunnen wij ook daar terecht, dus wij zijn er qua mogelijkheden zeker op vooruit gegaan”, volgens bestuurslid Jos Baggerman van basketbalvereniging River Trotters. Ook de directeur van de Calvijnschool geeft toe dat er een hoop voordelen aan de zaal zitten ,,De hal is ontzettend dicht bij onze school gebouwd. Dit is erg handig voor onze leerlingen, die dan niet meer heen en weer hoeven te fietsen tussen de school en sporthal de Wielewaal. De sporthal is prachtig geworden en is zeer geschikt voor de gymlessen van onze school.”

Badmintonvereniging Network en de Willem de Zwijger school, die ook gebruik gaan maken van de nieuwe sporthal, waren niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
advertentie