Jubileumuitgave Boerderij en erf

3 december 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - Tien jaar terug is in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden de Stichting Boerderij & Erf opgericht. Aanleiding hiertoe was dat steeds meer boeren hun veeteeltbedrijf beëindigden en hun boerderij verlieten. Deze tendens zette in na de oorlog en werd door de toenemende schaalvergroting en de ongekende regelgeving van de overheid in de hand gewerkt. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan verschijnt er op 9 december 2008 een fotoboek, waarin de boerderijen in de streek centraal staan.

Het jubileumboek draagt de titel ‘Boerenhofstede gaandeweg’. Hiermee wordt aangegeven dat de boerderijen worden weergegeven zoals de voorbijgaande beschouwer ze aantreft. Vanaf de openbare weg. Een enkele keer waagt de fotograaf zich een klein stukje op het boerenerf. Heel even maar, om snel weer terug te keren naar de weg, die hij moet voortgaan, naar het volgende dorp, de volgende boerderij.

Het boek telt meer dan 140 kleurenfoto’s op bijna 100 pagina’s en heeft een liggend formaat van 26 x 23 cm en een harde omslag. Alle foto’s zijn speciaal voor dit boek gemaakt door beeldend kunstenaar Evert van Lopik. Freelance auteur Dick de Jong heeft de foto’s per dorp van een begeleidend stukje tekst voorzien.

Het boekwerk kost € 14,95. Het boek zal vanaf 12 december 2008 verkrijgbaar zijn in de boekhandel en in Museum De Koperen Knop. Het kan ook worden besteld door overmaking van € 17,25 op bankrekening 3250.74.739 ten name van Boerderij & Erf. Bestellen via de website www.boerderijenerf.nl kan ook. Vergeet niet uw naam en adres goed te vermelden.

advertentie
advertentie