‘Doorbraak voor startersmarkt’

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

Wethouder Cor de Jong en directeur-bestuurder Piet van der Priem van Omnivera Woningstichting zetten volgende week dinsdag 16 december hun krabbel onder de overeenkomst. ,,De gemeente en Omnivera werken al jaren intensief samen op het gebied van wonen in Hardinxveld-Giessendam. Om de samenwerking te bekrachtigen hebben we nu prestatieafspraken gemaakt op het gebied van wonen en zorg, nieuwbouw, woningkwaliteit en een goede woon- en leefomgeving. Zowel de gemeente als Omnivera dragen daarin vanuit ieders eigen positie hun eigen verantwoordelijkheid”, stellen de twee partijen.

H’VELD-G’DAM - ,,Dit is een doorbraak voor starters.” Met een handtekening onder de ‘Prestatieafspraken Wonen Hardinxveld-Giessendam 2008 tot en met 2015’ wordt formeel vastgelegd dat de komende jaren ‘voldoende geschikte huisvesting voor de doelgroep starters’ moet worden gerealiseerd.

Een belangrijke afspraak is de aandacht voor voldoende geschikte huisvesting voor de doelgroep starters. ,,Deze groep heeft het nog steeds moeilijk op de woningmarkt. In het zoeken naar oplossingen is de introductie van een MGE-constructie (Maatschappelijk Gebonden Eigendom) een stap in de goede richting. In deze constructie kunnen starters goedkoop woningen van een woningcorporatie kopen, waarbij deze met de starter afspreekt de woning bij (door)verkoop als eerste aan te bieden aan de corporatie. Winst of verlies worden gedeeld. Het uitgangspunt is dat deze goedkope woningen ook beschikbaar blijven voor de volgende groep starters.

Om zo goed als mogelijk op de woonwensen in te kunnen spelen loopt tot 1 mei 2009 een woonwensenonderzoek binnen de gemeente. Het onderzoek dient als basis voor een nieuw op te stellen gemeentelijke nota Wonen.

advertentie
advertentie