Vriendenschaar treft thuis medekoploper

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - In het hoge noorden speelde Vriendenschaar afgelopen zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen K.V. Oerterp uit Ureterp. De lange reis naar Friesland bracht de Hardinxvelders een 8-13 overwinning. Daarmee is de ploeg koploper na vier gewonnen wedstrijden.

De lange reis was misschien wel de grootste tegenstander van Vriendenschaar. Dankzij sponsor De Snelle Vliet was de reis van alle gemakken voorzien en coaches Arjen Gothelp en Peter Kamsteeg hadden in de voorbereiding gefocust op het spelen van een scherpe foutloze wedstrijd. Oerterp mocht de openingstreffer noteren, maar daarna nam Vriendenschaar het heft in handen. Bert Verspuij en Mees van de Waal van Dijk hadden de specifieke opdracht de schutters van K.V. Oerterp uit te schakelen en maakten hiermee de stugge Friezen vleugellam.

Oerterp gaf de aanvallers van Vriendenschaar veel ruimte met als gevolg dat de Mostertbrigade over alle schijven kon schieten. Deze vrijheid gaf in de beginfase veel chaos en balverlies. De Friezen haakten zo ondanks het lage aantal doelpunten de eerste twintig minuten aan. Na een time-out kreeg coach Arjen Gothelp zijn ploeg op scherp. Vriendenschaar gaf gas en met rust stond een 5-8 tussenstand op het scorebord.

In de rust was de boodschap duidelijk: geconcentreerd blijven verdedigen en rustig zoeken naar de juiste kansen. Vriendenschaar voerde in de tweede helft verdedigend de druk op en de thuisploeg scoorde nog maar drie keer.

Komende zaterdag speelt de Mostertbrigade om 17.45 uur in de Westwijkhal tegen medekoploper CSL.