Zwemmers ZVH sprinten naar de top

10 december 2008 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT – Bij de jaarlijkse sprintkampioenschappen hebben elf zwemmers van ZVH mooie resultaten neergezet. De oogst was tweemaal eremetaal voor Peter Jan Hooikaas, een clubrecord voor Laura Donk, zilver voor Linda Buijk en diverse pr’s.

Van ZVH zwommen Linda Buijk, Peter Jan Hooikaas, Marije van Genderen, Laura Donk, Jaco Huisman, Cheyenne Vlot, Louise Bakker, Somchai Vat, Dorien Sterrenburg, Jarka Kortleve en Roy Groenendijk. Zo’n grote delegatie is al een topprestatie op zich, aangezien plaatsing voor deze wedstrijd al een lastige klus is. Alleen de allerbesten van kring ZRO mochten aan de start verschijnen.

De wedstrijd met de 50 meter schoolslag van Linda Buijk. Ze zwom haar beste tijd van dit jaar en tikte als tweede aan in 36.18. De 50 meter vlinder was kantjeboord. Met 31.78 kwam ze net een tiende van een seconde te kort voor de derde plek. Peter Jan was in supervorm en behaalde twee maal eremetaal. In een oplopend straatje zwom hij het ene pr na het andere. Op de 50 meter vrij behaalde hij een tweede plaats met 26.34 en op de 50 meter rug de derde plek met 32.14. Op de 50 meter vlinder eindigde hij net naast het podium, ondanks een mooi pr van 30.36. Laura Donk zwom ook een mooie strijd en tikte op de 50 meter rug aan na 34.69, wat een nieuw clubrecord betekende.

Twee ZVH-zwemmers nemen op zaterdag 20 en op zondag 21 december deel aan een heel andere wedstrijd, namelijk één waar het in de eerste plaats gaat om het goede doel. Yuri van Omme en Berrie Ritmeester zwemmen dan samen de nachtmarathon van Luctor et Emergo om geld in te zamelen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

advertentie
advertentie