Nieuw jaar vieren in De Wielewaal

17 december 2008 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tot enkele jaren geleden werd het nieuwe jaar door de jeugd in Hardinxveld gevierd met fikkies stoken, ronddwalen in het centrum en het vernielen van spullen op straat. Tegenwoordig wordt sporthal de Wielewaal eens per jaar omgetoverd tot een grote feestlocatie, waar de Hardinxveldse jeugd samenkomt om samen het nieuwe jaar in te gaan. Ook dit jaar zal wordt het in de Wielewaal een groot feest. Stichting het Vierspan zette zich opnieuw in om het bekende oud en nieuw feest te organiseren. Dit jaar met rooktent en een speciaal podium.

,,Al jaren is het feest een groot succes", vertelt Sander aan de Wiel van stichting het Vierspan. ,,Het feest is ooit begonnen om de jeugd van de straat te houden, maar het is inmiddels een begrip geworden. Veel jongeren willen blijkbaar in eigen dorp het nieuwe jaar vieren. Ook omdat zij hier bekenden tegenkomen. Het is een feest waar Hardinxvelders elkaar ontmoeten."

Het feest is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Zo is er een rookruimte, in de vorm van een tent. Deze tent wordt aan de sporthal verbonden door middel van een sluis. ,,Je moet door twee deuren heen om in de rookruimte te komen. Het is dus volledig volgens de regels", vertelt medeorganisator Koos van Zwienen. Ook het podium is dit jaar anders dan voorgaande jaren, maar hierover laten de organisatoren nog niets los. ,,We willen dat nog even geheim houden", zeggen de twee. ,,Wel willen wij vast verklappen dat er een groot videoscherm en een lasershow op het podium te vinden is."

Zanger Mike is aanwezig op dit feest en er zullen twee DJ's het podium betreden. Alle bezoekers krijgen aan het begin van het feest een polsbandje, om ervoor te zorgen dat te jonge mensen geen alcohol kunnen drinken. Om het feest in goede banen te leiden is steun aanwezig van vele vrijwilligers, de scouting A15, het Nederlandse Rode Kruis, de brandweer, de politie en gespecialiseerde beveiligingsmensen.

Aan de Wiel en Van Zwienen hopen weer op een groot feest. ,,Wij zijn blij dat het ook dit jaar weer gelukt is om het feest te organiseren. Ieder jaar is het toch weer de vraag of we alles geregeld krijgen. Wij hopen dit nog lang te mogen en te kunnen doen."

Door de rookruimte konden dit jaar wat meer kaarten worden verkocht dan voorgaande jaren. 1350 mensen zijn welkom op het feest. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Deze zijn te verkrijgen bij Tapperij Damrak, Het Peultje, Cafetaria Wielwijk en Foyer de Wielewaal. De kaartjes kosten 10 euro per stuk. Het feest begint op 1 januari om 00.30 uur.

advertentie
advertentie