‘Audities geven me een kick’

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

Een echte Bekende Nederlander voelt Bianca zich nog niet. ,,Eerder een Tijdelijk Bekende Nederlander”, lacht ze. Na Idols is de Hardinxveldse meerdere keren op televisie geweest voor verschillende audities en interviews. Ze deed audities voor de televisieprogramma’s X-factor, Dancing Queen, Singing Bee, Op zoek naar Evita, So you wanna be a popstar en Onderweg Naar Morgen, maar ook voor amateurmusicals. Daarnaast was ze te zien in een reclame van de Postbank en in het televisieprogramma van Robert Jensen. Ook werd ze gevraagd voor verschillende fotoshoots. Bij de audities had ze vrij weinig succes.

‘Idols-ster’ Bianca blijft het proberen H’VELD-G’DAM - Ze probeert het iedere keer ‘gewoon’ weer. Bianca Diepens-Sterrenburg (25) deed in november 2007 auditie in het televisieprogramma Idols. Hier kwam zij niet verder dan de eerste ronde, die uitgezonden werd op televisie. Maar Bianca heeft na dit avontuur geen genoeg gekregen van audities, zij ging verder met zingen om haar grote droom, het worden van een zangeres, danseres, musicalster of soapster, waar te maken.

Door Saskia van der Aa

Alleen bij So you think you can dance en Op zoek naar Evita kwam ze één ronde verder. Toch houdt dit haar niet tegen meer audities te doen. ,,Iedereen die je nu op televisie ziet is ooit zo begonnen. Zij hebben ook vaak ‘nee’ te horen gekregen. Dat is niet leuk, maar als je positief blijft en het gewoon blijft proberen dan kom je er vanzelf.” vertelt Bianca. ,,Het geeft me een kick om mee te doen aan audities. Ook als ik niet door ga naar de volgende ronde kom ik met een lach op mijn gezicht naar buiten.”

De Hardinxveldse bereidt zich op haar eigen manier voor op de audities. Ze volgt nu drie keer per week balletles. Daarnaast zingt ze regelmatig mee met CD’s , vraagt ze adviezen over ademhalingstechnieken aan specialisten en zingt ze af en toe eens een toonladder. Ze volgt nog geen zangles, omdat ze hier de tijd niet voor heeft. Toch geeft ze toe eigenlijk meer te moeten oefenen, omdat ze tijdens de auditie vaak te horen krijgt dat ze te weinig stemvolume heeft.

Bianca is een opvallende verschijning met haar, vaak roze, kleding. Tijdens verschillende opnames voor televisieprogramma’s werd ze daarom wel eens voor gek gezet. Toch vindt Bianca dat niet erg. ,,Ik ben niet op mijn mondje gevallen, dus ik heb wel een weerwoord. Maar ik wil wel graag serieus genomen worden. Daarom heb ik het maken van een CD ook afgezegd, omdat ik het idee had dat het geen serieuze CD zou worden.”

,,Ik word vaak herkend op straat. Dan vragen ze een handtekening aan me of dan hoor ik ze achter me fluisteren of naar me roepen”, vertelt ze. ,,Dan voel ik me echt bekend, ook al is dat niet altijd leuk.” Ook krijgt Bianca wel eens negatieve reacties. ,,Daarover denk ik: ach, laat gaan! Vooral op internet zijn de reacties vaak negatief, maar daar moet je tegen kunnen.”

In de toekomst zal Bianca doorgaan met het deelnemen aan audities. ,,Ik vind het heel erg leuk om te doen. Het is iedere keer weer een uitdaging. Er gaat bijna niets voor de audities, behalve mijn gezin. Uiteindelijk hoop ik te bereiken waar ik al tijden van droom: het worden van een zangeres, danseres, musicalster of soapster.”

advertentie
advertentie