Statiegeld voor Wandafonds

19 januari 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Wandafonds, in 2006 winnaar van de Wereldburgerbokaal van de gemeente Graafstroom, biedt hulp aan spastische kinderen in Polen. Voor dit belangrijke werk is veel geld nodig. Sinds enkele dagen kunnen de klanten van de Albert Heijn-vestiging aan het Burgemeester Winklerplein een steentje bijdragen. Na inlevering van hun lege flessen kunnen zij de statiegeldbon in de daartoe bestemde ton van het Wandafonds deponeren. Ook is er informatie over de activiteiten van het fonds beschikbaar.

Het Wandafonds heeft als belangrijkste taak het uitwisselen van kennis op het gebied van behandeling van spasticiteit bij kinderen. In Nederland reikt de kennis hierover heel ver. Er wordt nauw samengewerkt tussen verschillende specialisten op het gebied van orthopedische chirurgie, fysiotherapie, ergotherapie, revalidatie en het maken van orthopedische instrumenten. Op dit gebied is in Polen de afgelopen jaren veel verbeterd. Daarnaast is er geld nodig omdat kinderen nu eenmaal groeien en geregeld een nieuwe orthese nodig hebben.

Sinds een jaar is de bekende voetbalcoach Leo Beenhakker ambassadeur van het Wandafonds. Hij is lid van het Comité van Aanbeveling dat nog een aantal klinkende namen telt zoals burgemeester R. Bandell van Dordrecht en voormalig minister R. van Boxtel. Zie voor meer informatie de website www.wandafonds.nl.

advertentie
advertentie