‘Gratis led-lampjes groot succes’

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De politie Zuid-Holland-Zuid noemt het initiatief om gratis led-lampjes uit te delen tijdens de fietsverlichtingscontroles ‘een groot succes’. ,,Bij de tweede of derde controle in een paar weken hadden veel fietsers de losse lampjes goed in gebruik genomen en duidelijk zichtbaar op hun fiets gemonteerd”, stelt een politiewoordvoerster.

In de laatste maanden van het jaar en de eerste maand van dit jaar werd naar aanleiding van de campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ‘Losse lampjes mogen ook’ veelvuldig gecontroleerd op de werking van de fietsverlichting bij de fietsers in onze regio.

De politie controleerde in totaal honderden fietsers. Ze schreef 491 bekeuringen uit waarbij in evenveel gevallen gratis losse LED lampjes werden uitgedeeld die de fietsers direct konden gebruiken. Het verkeershandhavingsteam en de wijkpolitie controleerde op verschillende locaties in de regio. In het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden betrof dit de N-3 in Papendrecht, de Baanhoek in Sliedrecht en de Edisonweg in Alblasserdam. In het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard werd gecontroleerd op de Rijksstraatweg, de Baanhoekweg en de Burg. De Raadtsingel.

advertentie
advertentie