‘T’ai chi brengt geest tot rust’

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - ,,T’ai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm voor zelfverdediging, gezondheid en ontspanning, die tot op hoge leeftijd kan worden aangeleerd. De oefenvorm wordt langzaam, zonder stop uitgevoerd. In deze vertraging wordt men gewaar dat het lichaam van top tot teen in beweging is.” Rivas laat belangstellenden kennismaken met de bewegingsvorm.

,,In de lessen staan ‘ontdekken’ en het ontwikkelen van een eigen manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten geen inspanning. De technieken zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud. De bewegingen hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, zenuwstelsel”, aldus een woordvoerster. De cursus start donderdag 5 maart en bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 20.30 uur. De cursus vindt plaats in het gebouw van Rivas Zorggroep, Pietersweer 36 in Hardinxveld-Giessendam. De kosten bedragen 107 euro.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Voor meer informatie en aanmelding: Rivas Extra via Rivas Zorglijn, via 0900-8440 (tijdens kantooruren) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie