Bij Trimsalon Esther VDM zijn de dieren koning

8 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Klanten die voor de hond een afspraak bij Trimsalon Esther VDM aan de Rivierdijk 830 hebben gemaakt, kunnen alvorens binnen te stappen nog even genieten van een mooie wandeling langs de Merwede die op een steenworp afstand ligt. Vervolgens kunnen zij hun huisdier afleveren bij trimster Esther van Duijn-Meijer en het beestje na de behandeling weer tot in de puntjes verzorgd afhalen. Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken tijdens de Open Dag op zaterdag 14 februari. De trimsalon is dan geopend van 11.00 tot 14.00 uur.

Door Ria Scholten

,,Naast honden zijn ook katten en knaagdieren van harte welkom in de salon. Ook is het mogelijk om pony’s en paarden op locatie te laten scheren en/of te toiletteren”, vertelt Esther. Met gepaste trots toont ze de salon die gevestigd is in de verbouwde schuur naast het huis waar ze samen met echtgenoot Edwin en Duitse herder Cass woont. De salon is van alle gemakken voorzien en ziet er met zijn glanzende blauwe en witte tegels prachtig uit. ,,Edwin heeft de ruimte samen met mijn vader Richard helemaal verbouwd en betegeld”, vertelt de kersverse ondernemer die naast haar werk als trimster ook nog werkzaam is als dierenartsassistente. ,,In de periode vanaf 2000 heb ik ruime ervaring opgedaan in verschillende trimsalons en ik vind het leuk om die nu in mijn eigen bedrijf te gebruiken.”

,,Het dagelijks onderhoud van de vacht is de taak van de eigenaar. Het is belangrijk om een hond al op jonge leeftijd te laten wennen aan de borstel en de kam. Ik wil mensen hierin graag adviseren. Daarnaast is het raadzaam om voor het ‘grotere onderhoud’ geregeld een bezoek aan de trimsalon brengen. De hond gaat eerst lekker in bad en daarna vindt de verdere verzorging op de trimtafel plaats. Die kan bestaan uit het scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, kammen of borstelen van de vacht. Ook het schoonmaken van de oren, het knippen van de nagels, het verwijderen van teken, het reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren kan hier deel van uitmaken.”

,,Puppies laat ik eerst een keer langskomen voor een kennismaking zonder behandeling. Als de eerste échte behandeling naar behoren verloopt wordt de basis gelegd voor een vertrouwensband in de toekomst”, legt Esther uit. ,,Katten en knaagdieren kunnen hier komen voor een wasbeurt, maar ook voor het scheren of ontklitten van de vacht en het knippen van de nagels. Klanten krijgen een spaarkaart die recht geeft op gratis producten of korting op een behandeling.” Het is tijd voor de foto. Geroutineerd springt Cass op de trimtafel om samen met zijn bazin te poseren. De trimsalon is aangesloten bij de Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf (ABHB). Esther werkt uitsluitend volgens afspraak en is telefonisch bereikbaar via 06-27023898.

advertentie
advertentie