Vriendenschaar vergroot zorgen Oerterp

9 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar heeft het Friese Oerterp dieper in de degradatieproblemen geduwd. De Hardinxveldse korfballers wonnen afgelopen weekend vrij eenvoudig van de opponent: 16-9.

Bij Vriendenschaar ontbrak de geblesseerde routinier Mees v.d. Waal van Dijk, die uitstekend werd vervangen door Sebastiaan de Jong. De Mostert-formatie had twintig minuten nodig om het verzet van de Friezen te breken. Vriendenschaar ging in de eerste helft teveel mee in het vertragende spel van Oerterp met heel lange aanvallen in een laag tempo en met terugzakkende heren in de verdediging, waardoor het pas in de slotfase van de eerste helft afstand kon nemen (ruststand 9-5).

In de tweede helft verhoogden de groenhemden het tempo en werd Oerterp naar een kansloze nederlaag gespeeld. Halverwege de tweede helft was het Friese verzet bij een 14-8 tussenstand gebroken en speelde de bloemenploeg de wedstrijd rustig uit naar een 16-9 overwinning.

De volgende wedstrijd is pas op 28 februari als Vriendenschaar op bezoek gaat bij koploper CSL in het Friese Striens.