Jongensselectie OKK goed door de eerste kwartfinale

9 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In Noord Scharwoude turnde de jongensselectie van OKK de eerste kwartfinale, die eerste stap richting halve finale en uiteindelijk het NK. Er werd goed gepresteerd door de Hardinxveldse turners. Art van Houwelingen stak daar nog een met kop en schouders bovenuit. Hij behaalde een mooie eerste plaats met drie punten voorsprong op de nummer twee.

In de eerste ronde moesten Rens de Ruiter, Joshua de Stigter en Werner de Kuiper optreden. Zij zaten in een heel groot deelnemersveld met maar liefst 70 tegenstanders. Ze turnden alle drie een goede wedstrijd. Rens werd van zijn district eerste maar moest in het totale veld net drie plaatsen inleveren en eindigde met een score van 110,05 net op de vierde plaats. Joshua werd 18de en Werner 26ste.

Hierna kwamen Mark van Belzen, Niek Folkerts en Wesley de Haas hun kunnen vertonen. Mark werd zevende en Niek 15de. Wesley turnde zijn beste wedstrijd tot nu toe en beëindigde op de tweede plaats.

Als laatste kwamen Bart de Ruiter, Guido Goedhart , Sander Heikoop en Art van Houwelingen op het toneel. Ook bij Guido en Bart waren er veel tegenstanders: 45. Guido wist binnen dit veld de achtste plaats te halen en Bart moest helaas door pech aan de brug een aantal plaatsen inleveren. Hij werd veertiende.

Art en Sander waren in vorm. Sander behaalde de zesde plaats en Art stal met kop en schouders boven de rest uit. Hij behaalde met drie punten voorsprong de eerste plaats.

advertentie
advertentie