Rivertrotters in problemen

10 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Er werd geknokt, hard verdedigd, er waren mooie acties te zien, maar toch zat winst er nog niet in voor de basketbalsters van Rivertrotters tegen SBU. Met name in het laatste kwart kon de tegenstander uitlopen. Blessureleed blijft een extra hindernis voor de hard werkende ploeg.

De Rabobank-formatie begon de wedstrijd sterk. Karin Groeneveld opende de score met een driepunter en Laura Davids en Rianne Viveen maakte mooie inside scores. Er werd hard verdedigd wat resulteerde in een stand van 15-17.

Ook in het tweede kwart waren goede acties te zien van onder andere Laura Davids en Rianne Viveen. Alleen in de verdediging kwam de tegenstander er soms wat te makkelijk door en konden ze eenvoudig scoren, maar de schade bleef beperkt: 30-34.

Na een gelijkopgaand derde kwart moest het in het tien speelminuten gebeuren. Juist in deze slotfase stokte de aanval en vielen er gaten in de verdediging: 52-71.

Scores: Laura 21 punten, Rianne V. 13 punten, Karin 10 punten, Diede 4 punten, Marjan 2 punten, Erica 2 punten.