Gastouders gezocht voor (buitenlandse) kinderen

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Stichting Europa Kinderhulp zoekt nieuwe gastouders voor met name Franse en Duitse kinderen. ,,Kwetsbare kinderen voor wie een vakantie bij een Nederlands gastgezin heel veel betekent. Voor velen is het zelfs een ervaring voor het leven", aldus een woordvoerder.

Het gaat om kinderen tussen de vijf en twaalf jaar voor wie een normaal gezinsleven verre van vanzelfsprekend is. ,,Voor wie het een groot feest is om drie weken te verblijven in een veilige omgeving waarin hij of zij aandacht en liefde krijgt, een schoon bed, schone kleren en drie maaltijden per dag. Mensen die in staat zijn dat te bieden, maken een grote kans om in aanmerking te komen als gastouder voor een Frans, Duits, Engels of Nederlands kind.

In principe komt iedereen die tussen de 18 en 69 jaar oud is als gastouder in aanmerking. Naast gehuwden zijn ook duurzaam samenwonenden en alleenstaanden welkom. Ook de vaste oppas kan meedoen aan de opvang van het vakantiekind. Het is bovendien toegestaan om de kinderen in eigen land mee op vakantie te nemen.

De vakantieperioden voor de verschillende groepen kinderen zijn:

Frankrijk: 3 juli - 23 juli; Frankrijk: 5 juli - 25 juli; Duitsland Hannover: 13 juli - 31 juli; Frankrijk: 18 juli - 8 augustus; Duitsland Berlijn: 20 juli - 6 augustus; Nederland: 27 juli - 14 augustus; Engeland: 27 juli - 14 augustus.

Voor meer informatie: www.europakinderhulp.nl of José de Jong van Europa Kinderhulp, 0345-616140 of e-mail: dcengineering@hetnet.nl.

advertentie
advertentie