Strop voor Hardinxveldse feestweek

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De verschrikkelijke gebeurtenis op Koninginnedag in Apeldoorn afgelopen donderdag, lijkt ook in Hardinxveld-Giessendam een staartje te krijgen. De après-ski avond die stichting Het Vierspan in de feesttent zou houden, werd net als veel andere Koninginnedagactiviteiten in de rest van het land afgelast. Nog onbevestigde bronnen spreken van een strop van vele duizenden euro's voor de stichting. Sander Aan de Wiel van de stichting wil het bedrag niet bevestigen, maar noemt het 'vervelend': ,,We gaan nu kijken hoe we dat kunnen opvangen."

Door Marjanne Dijkstra

In goed overleg met burgmeester Maria Wiebosch-Steeman besloot de stichting tot het afgelasten van alle activiteiten. Ook de oranjevereniging staakte haar feest. Volgens Aan de Wiel is de stichting voor een deel verzekerd voor dit soort onverwachte financiële kostenposten. ,,Gelukkig hebben we daarna ook nog twee goed bezochte echte artiestenavonden gehad", meent Aan de Wiel. Hij noemt het afgelasten van de activiteiten op donderdag een 'domper'. ,,Maar het is ook logisch en iedereen had er veel begrip voor. De meeste mensen hadden snel door dat er iets aan de hand was, ook nadat de burgemeester op het podium was verschenen. Kus had toen net opgetreden en de kinderdisco daarna is niet voortgezet, net als het avondprogramma. We hebben nog wel aan de tent gestaan die avond, mondjesmaat kwamen er mensen die niet wisten dat het niet doorging. Maar dat was minimaal."

De feestweek verliep verder goed vertelt hij. ,,Het was gezellig druk en vooral bij het optreden van Jan Smit op zaterdagavond was het afgeladen vol. We hadden tweeduizend man binnen, maar hadden nog veel meer kaartjes kunnen verkopen. Overigens was het feestje zo groot genoeg, tweeduizend man binnen is prima, groter moet de tent niet zijn. Ook de vrijdagavond met Wolter Kroes en de Q Music-avond verliep goed; toen waren er zo'n 1500 man binnen."

Over de toekomst van de feestweek wordt nu nagedacht. Dat heeft niets te maken met de financiële strop, stelt Aan de Wiel. ,,We moeten gewoon evalueren; we moeten kijken hoe het gaat lopen en hoe zaken uitpakken. De meeste mensen zijn wel enthousiast, maar een aantal mensen in de organisatie wil stoppen. Die hebben nu tien jaar de organisatie van de feestweek gedragen en nu moeten nieuwe mensen opstaan."

advertentie
advertentie