Workshop textile art in de Koperen Knop

15 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Museum De Koperen Knop verzorgt donderdag 5 maart, samen met de Hoornse textielkunstenares Ella Koopman, een workshop textiel bewerken. Dit gebeurt in het kader van de expositie van dit moment, waarop doeken en andere ontwerpen te zien zijn van deze internationaal bekende kunstenares.

Op de huidige dubbelexpositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessen-dam zijn naast de keramische en bronzen beelden van Jan Leeuwenburgh veel bijzondere textiele ontwerpen te zien van de bekende textielkunstenaar Ella Koopman. Deze door Koopman verzorgde workshop is een unieke kans om creatief met textiel aan de slag te gaan.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur met een lezing waarbij de kunstenaar vertelt over haar werk. Aan de hand van foto’s en voorbeelden laat zij zien hoe zij al twintig jaar aan textielontwerpen doet. Na de pauze wordt door de cursisten gewerkt met verf op stof. Eerst op een doek van vlak materiaal om de verf en het linnen te verkennen en daarna op stof met structuur. De werkstukken kunnen na afloop door de deelnemers meegenomen worden.

Meer info: www.ellakoopman.nl of www.ellakoopman.tk.

Deelname aan de workshop kost € 42,50, inclusief het benodigde materiaal. In deze prijs is ook de entree van het museum begrepen evenals koffie of thee. Het maximum aantal deelnemers is vijftien. Aanmeldingen zijn welkom in het museum: Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam, per telefoon 0184-611366 of per e-mail koperenknop@planet.nl.

advertentie
advertentie