Denk en Zet 'deeper and down'

15 februari 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Je vecht als damclub voor lijfsbehoud in de nationale hoofdklasse. Je speelt tegen Angarde Tilburg in een bijzaal van café Boulevard. Het is de voorlaatste wedstrijd en je moet per se winnen. In de speelzaal is het stil. Alleen als de deur open gaat, waaien flarden muziek uit de gelagkamer naar binnen: jaren zestig, dat had slechter gekund. Het scorebord toont al drie nullen voor de Giessendammers. Dat had niet slechter gekund. Het lukt vanmiddag weer niet. Denk en Zet verliest met 14-6 en degradeert definitief. De laatste zet is net gespeeld en de deur gaat weer open. Deze keer dreunt Status Quo naar binnen: Down, down, deeper and down. Voor de rest zijn ze best sympathiek, die Tilburgers.

Eén overwinning slechts voor Denk en Zet, maar dat was dan ook een heel fraaie. Peter de Hek, die vooraf aangaf helemaal niet in vorm te zijn, speelde een heel sterke positionele partij en rondde het met een fraaie combinatie winnend af. Pieter Trapman was ook dicht bij de winst toen hij een schitterende damcombinatie op het bord toverde. Helaas kon zijn tegenstander met een toevallige finesse nog remise forceren. Wim Kalis, Peter Hartog en Jos van der Wielen damden zich ook naar een puntendeling. De nullen van Denk en zet kwamen op naam van Peter van Noordennen, Piet Trapman, Eef Stam, Wim Huisman en Kees Brandwijk.

Uitslagen interne competitie: Peter de Hek – Wim Verschoor 1-1, Wim Huisman – Wout Lock 2-0, Peter van Noordennen – Wim Kalis 0-2, Eef Stam – Daaf van Wijngaarden 2-0. Arie Bakker – Henk Sterk 1-1, Ton van Houwelingen - Aart Romeijn 1-1, Dries de Hek – Gertjan van Herwaarden 0-2, Wim Buijk – Jan van Wijngaarden 2-0.

advertentie
advertentie